Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Parmak Peynirinden İzole Edilen Staphylococcus Türlerinin Virulans Faktörleri ve Antibiyotik Dirençliliği

Yazarlar: Büşra GÜLSEREN, Hüseyin TANIŞ

Cilt 3 , Sayı 2 , 2020 , Sayfalar 126 - 134

Konular:Biyoloji

DOI:10.47495/okufbed.795046

Anahtar Kelimeler:Staphylococcus,Parmak peynir,Antibiotik dirençlilik

Özet: Bu araştırma Kahramanmaraş yöresine özgü parmak peynirlerinde Staphylococcus bakterisi incelemesi ve bu bakterilerin virülans faktörleri ve antibiyotik dirençlilik özelliklerinin tespiti amacıyla yapılmıştır. Araştırma kapsamında 30 farklı parmak peynir numunesi incelenmiştir. Bu numunelerden izole edilen 14 suşun tamamının KNS olduğu belirlenmiştir. Araştırma sonucu izole edilen 14 suşun araştırmada kullanılan antibiyotiklerden Nitrofurantoin’e %100; Gentamicin ve Streptomycin’e %92,8; Amoxillin, Chlaromphenicol, Erythromycin ve Tetracycline’e %85,7; Novobiocin’e %71,4; Cephalothin ve Clindomycin’e %64,2; Ampicillin’e %57,1 oranında duyarlılık gösterdiği tespit edilmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={Parmak Peynirinden İzole Edilen Staphylococcus Türlerinin Virulans Faktörleri ve Antibiyotik Dirençliliği}, volume={3}, number={126–134}, publisher={Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi}, author={Büşra GÜLSEREN,Hüseyin TANIŞ}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Büşra GÜLSEREN,Hüseyin TANIŞ. (2020). Parmak Peynirinden İzole Edilen Staphylococcus Türlerinin Virulans Faktörleri ve Antibiyotik Dirençliliği (Vol. 3). Vol. 3. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi.
MLA
KOPYALA
Büşra GÜLSEREN,Hüseyin TANIŞ. Parmak Peynirinden İzole Edilen Staphylococcus Türlerinin Virulans Faktörleri ve Antibiyotik Dirençliliği. no. 126–134, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2020.