Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

İnsan ve Hayvan Beslenmesinde Chia (Salvia hispanica) Kullanılması

Yazarlar: Tugay AYAŞAN, Şevval AYAŞAN

Cilt 3 , Sayı 1 , 2020 , Sayfalar 48 - 57

Konular:Mühendislik

Anahtar Kelimeler:Chia,İnsan,Hayvan Besleme

Özet: Chia son zamanlarda giderek önemini artıran tek yıllık bir bitki olup; gerek hayvan beslemede gerekse de insan beslenmesinde çok önemli etkileri bulunmaktadır. Protein ve yağ içeriğinin yüksek olması, yemin metabolik enerji içeriğinin fazla olmasını sağlayacaktır. Chianın yüksek yağ içeriğine sahip olması ile süt sığırlarında sıcaklık stresini önlemek kolaylaşacaktır. İnsan beslenmesinde chia, glütensiz ekmek üretiminde kullanılmakta olup; chia tohumunun alerjik olmayıp, öldürücü bir etkisinin olmadığı tespit edilmiştir. Bu derleme, chia ve ürünlerinin söz konusu önemine dikkat çekmek için yazılmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={İnsan ve Hayvan Beslenmesinde Chia (Salvia hispanica) Kullanılması}, volume={3}, number={48–57}, publisher={Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi}, author={Tugay AYAŞAN,Şevval AYAŞAN}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Tugay AYAŞAN,Şevval AYAŞAN. (2020). İnsan ve Hayvan Beslenmesinde Chia (Salvia hispanica) Kullanılması (Vol. 3). Vol. 3. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi.
MLA
KOPYALA
Tugay AYAŞAN,Şevval AYAŞAN. İnsan ve Hayvan Beslenmesinde Chia (Salvia Hispanica) Kullanılması. no. 48–57, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2020.