Journal of Tourism Intelligence and Smartness

Journal of Tourism Intelligence and Smartness

KONAKLAMA SEKTÖRÜNDE MESLEKİ ETİK TUTUMUNUN İNCELENMESİ

Yazarlar: Ömer SARI, Halime GÖKTAŞ KULUALP

Cilt 3 , Sayı 2 , 2020 , Sayfalar 114 - 137

Konular:Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm

Anahtar Kelimeler:Turizm,Konaklama Sektörü,Mesleki Etik

Özet: Belirli bir mesleğe ilişkin ilke ve prensipleri ifade eden mesleki etik çalışan kaynaklı krizleri minimize ettiği gibi toplum ihtiyaçlarının da belirli bir standartta sağlanmasına olanak sağlamaktadır. Dolayısıyla mesleki etik yalnızca herhangi bir mesleğin üyelerine karşı değil toplumun tüm üyelerine ihtiyaçlarının daha sağlıklı karşılanması hususunda katkı sunar. Buradan hareketle hammaddesi insan ve doğa olan turizm sektörü ve buna bağlı olarak konaklama sektöründe çalışanların mesleki etiğe ilişkin tutumu daha da önemli hale gelmektedir. Çalışma kapsamından İstanbul da konaklama sektöründe faaliyet gösteren beş yıldızlı otel çalışanların demografik özelliklerinin mesleki etik tutumları üzerinde istatistiksel olarak anlamlı farklılıklar olup olmadığı incelenmiştir. Bu doğrultuda demografik değişkenler üzerinde t testi ve varyans analizleri (ANOVA) yapılmıştır. Analizler sonucunda katılımcıların; yaşı, cinsiyeti, eğitim durumu, aylık geliri ve çalışma süresine göre mesleki etik tutumları arasında anlamlı farklılık tespit edilmişitir. 


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={KONAKLAMA SEKTÖRÜNDE MESLEKİ ETİK TUTUMUNUN İNCELENMESİ}, volume={3}, number={114–137}, publisher={Journal of Tourism Intelligence and Smartness}, author={Ömer SARI,Halime GÖKTAŞ KULUALP}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Ömer SARI,Halime GÖKTAŞ KULUALP. (2020). KONAKLAMA SEKTÖRÜNDE MESLEKİ ETİK TUTUMUNUN İNCELENMESİ (Vol. 3). Vol. 3. Journal of Tourism Intelligence and Smartness.
MLA
KOPYALA
Ömer SARI,Halime GÖKTAŞ KULUALP. KONAKLAMA SEKTÖRÜNDE MESLEKİ ETİK TUTUMUNUN İNCELENMESİ. no. 114–137, Journal of Tourism Intelligence and Smartness, 2020.