Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi

Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi

Farklı Renklerdeki Yemlerin Mozambik Tilapia (Oreochromis mossambicus) Larvalarının Büyüme Performansına Etkileri

Yazarlar: Önder YILDIRIM, Ümit ACAR, İsmail Berat ÇANTAŞ, Ali TÜRKER

Cilt 1 , Sayı 2 , 2013 , Sayfalar 21 - 24

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Renkli Rasyon,Mozambik Tilapia,Oreochromis mossambicus,Larva,Büyüme performansı

Özet: Bu çalışma, yem renginin, Mozambik tilapia (Oreochromis mossambicus) larvalarının büyüme performansı üzerindeki etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Denemede yumurtadan yeni çıkmış (0,01 g) larvalar 3 litrelik cam akvaryumlara 10 adet balık yoğunluğunda olacak şekilde stoklanmıştır. Deneme boyunca balıklar, 4 farklı renkte (açık kahverengi-kontrol, kırmızı, koyu yeşil ve sarı) deneme yemleri (%37 HP ve %9 HY) ile 60 gün boyunca beslenmişlerdir. Deneme sonunda,iyi büyüme performansı ve yaşama oranı sarı renkli yem ile beslenen grupta tespit edilmiştir. Sonuç olarak, sarı renkli yem, Mozambik tilapiası larvalarında daha iyi büyüme ve yem alımını ortaya koymuştur. 


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2013, title={Farklı Renklerdeki Yemlerin Mozambik Tilapia (Oreochromis mossambicus) Larvalarının Büyüme Performansına Etkileri}, volume={1}, number={2}, publisher={Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi}, author={Önder YILDIRIM,Ümit ACAR,İsmail Berat ÇANTAŞ,Ali TÜRKER}, year={2013}, pages={21–24} }
APA
KOPYALA
Önder YILDIRIM,Ümit ACAR,İsmail Berat ÇANTAŞ,Ali TÜRKER. (2013). Farklı Renklerdeki Yemlerin Mozambik Tilapia (Oreochromis mossambicus) Larvalarının Büyüme Performansına Etkileri (Vol. 1, pp. 21–24). Vol. 1, pp. 21–24. Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Önder YILDIRIM,Ümit ACAR,İsmail Berat ÇANTAŞ,Ali TÜRKER. Farklı Renklerdeki Yemlerin Mozambik Tilapia (Oreochromis Mossambicus) Larvalarının Büyüme Performansına Etkileri. no. 2, Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 2013, pp. 21–24.