Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi

Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi

Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon

Yazarlar: Halil ÖZÇELİK, Kerem ALAGÖZ, Adem Yavuz SÖNMEZ

Cilt 3 , Sayı (1-2) Çift sayı , 2017 , Sayfalar 24 - 29

Konular:Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi

Anahtar Kelimeler:Su ürünleri yetiştiriciliği,Mekanizasyon,Atık su yönetimi

Özet: Özet: Sürdürülebilir su ürünleri üretimininönemli amacı minimum ekolojik etkiye sahip sistemler kullanılarak doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde kullanarak yiyecek üretmektir. Su ürünleri üretiminde atık sular çevrede olumsuz etkilere neden olabilecek birçok şey içermektedir. Bu içerikleri, çözünmüş ya da parçacıklı organik maddeler, besi elementleri, özel organik veya inorganik bileşikler olabilir. Kapalı devre sistemler atık yönetimi ve besin dönüşümü noktasında atık suyun kullanımında ayrıcalıklar ortaya koyabilir. Bu yüzden, bu çalışmada kültür balıkçılığında kullanılan mekanizasyon araçlarından bahsedilmiştir. Bu mekanizasyon araçlarının kullanım amacı ve nasıl kullanılacağına dair bilgiler verilmiştir. Sonuç olarak mekanizasyona neden ihtiyaç duyulduğuna değinilmiş ve eksikliğin nasıl giderileceği konusun da tavsiyelerde bulunulmuştur.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2017, title={Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon}, volume={3}, number={(1-2) Çift sayı}, publisher={Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi}, author={Halil ÖZÇELİK,Kerem ALAGÖZ,Adem Yavuz SÖNMEZ}, year={2017}, pages={24–29} }
APA
KOPYALA
Halil ÖZÇELİK,Kerem ALAGÖZ,Adem Yavuz SÖNMEZ. (2017). Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon (Vol. 3, pp. 24–29). Vol. 3, pp. 24–29. Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Halil ÖZÇELİK,Kerem ALAGÖZ,Adem Yavuz SÖNMEZ. Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon. no. (1-2) Çift sayı, Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 2017, pp. 24–29.