Bilgisayar Bilimleri

Bilgisayar Bilimleri

Kablosuz Algılayıcı Ağlarda Hibrit Saldırı Tespit Sistemi Geliştirme

Yazarlar: Hamza ELBAHADIR, Ebubekir ERDEM

Cilt IDAP-2021 : 5th International Artificial Intelligence and Data Processing symposium , Sayı Special , 2021 , Sayfalar 162 - 174

Konular:Bilgisayar Bilimleri, Bilgi Sistemleri

DOI:10.53070/bbd.990934

Anahtar Kelimeler:Kablosuz algılayıcı ağ,Saldırı tespit,Veri madenciliği,Hibrit

Özet: Günümüzde yaygın kullanım alanlarına sahip olan kablosuz algılayıcı ağlar (KAA), geleneksel ağ mimarisinden farklı olduğundan, özgün güvenlik çözümleri üretilmelidir. Bu çalışmada KAA güvenliği için saldırı tespit sistemi (STS) önerilmiştir. Etkili bir güvenlik için, saldırı tespit sistemlerinde kullanılan anomali ve yanlış kullanım tabanlı algılama metotlarını ihtiva eden hibrit bir model üzerinde çalışılmıştır. Sistemin normal ve saldırı trafiğini sınıflandırabilmesi için veri madenciliği algoritmalarından BayesNet, J48, JRip, PART ve RandomForest algoritmaları kullanılmış ve söz konusu algoritmaların performans değerleri paylaşılmıştır. Bu çalışmada literatürdeki mevcut çalışmalardan farklı olarak, güncel bir veri seti olan CSE-CIC-IDS2018 kullanılmıştır. Veri setindeki veriler ise, KAA performans kriterleri göz önünde bulundurularak ön işleme tabi tutulmuştur. Sonuçlar önerilen sistemin yüksek doğruluk oranına sahip olduğunu göstermiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Kablosuz Algılayıcı Ağlarda Hibrit Saldırı Tespit Sistemi Geliştirme}, volume={IDAP-2021 : 5th International Artificial Intelligence and Data Processing symposium}, number={162–174}, publisher={Bilgisayar Bilimleri}, author={Hamza ELBAHADIR,Ebubekir ERDEM}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Hamza ELBAHADIR,Ebubekir ERDEM. (2021). Kablosuz Algılayıcı Ağlarda Hibrit Saldırı Tespit Sistemi Geliştirme. Bilgisayar Bilimleri.
MLA
KOPYALA
Hamza ELBAHADIR,Ebubekir ERDEM. Kablosuz Algılayıcı Ağlarda Hibrit Saldırı Tespit Sistemi Geliştirme. no. 162–174, Bilgisayar Bilimleri, 2021.