Humanistic Perspective

Humanistic Perspective

Depresyon ve Anksiyete Bozuklukları Üzerine Bir Bakış

Yazarlar: Ali Yasin KAFES

Cilt 3 , Sayı 1 , 2021 , Sayfalar 186 - 194

Konular:Psikoloji, Klinik

DOI:10.47793/hp.867111

Anahtar Kelimeler:Major depresyon,Anksiyete bozuklukları,Kaygı,Duygudurum

Özet: Depresyon ve anksiyete toplumda en sık karşılaşılan iki hastalıktır. Bu hastalıkların beraber görülme olasılığı da oldukça yüksektir. Yapılan araştırmalarda depresyon hastalarının %75’inde aynı zamanda anksiyete bozukluğu da olduğu tespit edilmiştir. DSM 5 ile anksiyete bozuklukları başlığı altında birçok anksiyete hastalıkları belirlenmiştir. Depresyonun tanı grubunda yer alan semptomlara göre eşlik eden anksiyete bozukluğu da değişebilir. Bununla beraber depresyon tedavisinde eğer hastalığa anksiyete bozukluğu eşlik ediyorsa anksiyete göz ardı edilmemelidir. İlaç kullanımında sadece depresyon hastalarına göre ilacın miktarı daha fazla verilmelidir. Terapi sürecinde ise her iki hastalıkla koordineli olarak gidilmelidir. Makalenin amacı bu iki hastalık arasındaki ilişkiye literatür kapsamında ışık tutmaktır. Ayrıca hangi semptomun hangi anksiyete bozukluğu ile ilişkisi olabileceğine dair görüş bildirmektir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Depresyon ve Anksiyete Bozuklukları Üzerine Bir Bakış}, volume={3}, number={186–194}, publisher={Humanistic Perspective}, author={Ali Yasin KAFES}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Ali Yasin KAFES. (2021). Depresyon ve Anksiyete Bozuklukları Üzerine Bir Bakış (Vol. 3). Vol. 3. Humanistic Perspective.
MLA
KOPYALA
Ali Yasin KAFES. Depresyon ve Anksiyete Bozuklukları Üzerine Bir Bakış. no. 186–194, Humanistic Perspective, 2021.