Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Yenidoğan Dergisi

Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Yenidoğan Dergisi

Anne sütü ve diğer sütler arasındaki farklar

Yazarlar: Sema ARAYICI

Cilt 2 , Sayı 2 , 2017 , Sayfalar 321 - 327

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Anne sütü,Inek sütü,Keçi sütü

Özet: Amaç: Bazı memelilerin sütleri karşılaştırılarak, insan anne sütü farklılığı irdelenmektedir. Giriş: İnsan sütü, inek sütü ve keçi sütü benzer bir su yüzdesi içerirken karbonhidrat, protein, yağ, vitaminler ve minerallerin miktarları oldukça farklıdır. İnsan sütünün protein içeriği inek ve keçi sütlerine göre daha düşük iken yağ ve laktoz içeriği daha yüksektir. Genel Yaklaşım; Ayrıca her bir komponentin bileşimi de farklılık göstermekte bu nedenle de insan sütünün sindirim ve emilimi daha kolay olmaktadır. İnek sütü ve keçi sütünün yüksek protein, sodyum, potasyum, fosfor ve klorür içeriği renal solüt yükünün yüksek olmasına sebep olmaktadır. Sonuç: Sonuç olarak anne sütü yenidoğan bebeğin optimum büyümesi ve gelişimi için gerekli olan tüm sıvı, enerji ve besin öğelerini içeren, biyoyararlılığı yüksek, sindirimi kolay, doğal ve bebekler için benzersiz bir besindir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2017, title={Anne sütü ve diğer sütler arasındaki farklar}, volume={2}, number={2}, publisher={Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Yenidoğan Dergisi}, author={Sema ARAYICI}, year={2017}, pages={321–327} }
APA
KOPYALA
Sema ARAYICI. (2017). Anne sütü ve diğer sütler arasındaki farklar (Vol. 2, pp. 321–327). Vol. 2, pp. 321–327. Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Yenidoğan Dergisi.
MLA
KOPYALA
Sema ARAYICI. Anne Sütü ve Diğer Sütler Arasındaki Farklar. no. 2, Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Yenidoğan Dergisi, 2017, pp. 321–27.