Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Yenidoğan Dergisi

Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Yenidoğan Dergisi

Evrenin Merkezi Bireydir

Yazarlar: M. Arif AKŞİT, Gizem ARICI

Cilt 4 , Sayı 1 , 2019 , Sayfalar 52 - 63

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Bireyin hakkı temeldir,Empati,Kişi evrenin odağıdır

Özet: Amaç: İnsanların bir robot olmadığı, engellilerinde bir kendi kişilikleri ve şahsiyetleri olduğu bir gerçekliktir. Bunun bilincinde olma veya olmama, eğitim ile sağlanmaya çalışılana bir olgudur. Bu Ünitede, prematürenin istemediği bir şeyi yapamazsınız ve ona yaptırmazsınız. Rahat nefes alması için klasik kitaplara değil, çözüm ufak prematürededir, siz sadece onu bilimsel açıdan anlamaya çalışmalısınız. Dayanaklar/Kaynaklar: Picasso’nun resim sanatında bireysel gelişimi ve sanata katkıları, Google görsellerden eserleri alınarak yapılmıştır. Editör kendi resimleri ile eklemeler yapmıştır. İnsanın birey olarak değişimi ve hiçbir örneği olmadan yeni bir yaratıcılık ile tedavi yaklaşımları yaptığını algılamalıdırlar. Bir prematüre hastanın Hemşiresi G. Arıcı, Evrenin merkezinin birey olduğu ve özellikle prematürelerin ayrıcalıklı olduğunu tanımlayan, bu vurguyu yapan, bizim anımsamamızı sağlayan kişidir. Giriş: Picasso, ilk planda fotoğrafik resim yaparken, sonra geometrik, çarpık, daha sonra ise çizgisel boyuta geldiği görülmektedir. Bu bir bireyin nasıl değişim gösterdiğine örnektir. Bir kopya ve emsali olmadan, kendisine göre algısını değiştirmesi bir boyut kazanmasıdır. Aynı durum, her hastaya yapılan tıbbi yaklaşımın bireyin algısına göre yapılanmasının önemi ortaya konulmakta, yeni bakış getirmektedir. Genel Yaklaşım; Bir toplumda değişim için birey önemlidir ve onun eğitmenliği, felsefesi ile çok şey değişebilmektedir. Atatürk bu kişilerden biridir. Kendi ifadesi ile bana Başöğretmen deyiniz demektedir. Zaman içinde bunun gerçekten doğru olduğu açık ve net gözlenmiştir. Yaklaşım: Bireylerin kendi algıları ile değişimi yaşamaları ile bunun etkisinin yaygınlaşması önemlidir. Bir ufak prematüre bebeğin sorunlarının tedavisi öncesi, sorunların oluşmaması açısından destek yapmak ve bu desteğin, fizyolojik anlamı ve fizyopatolojik sorunları engellemesi, ufak prematüreye bakılarak ancak anlaşılabilir. Daha az oksijen ile, daha düşük basınç ile, daha etkin saturasyon sağlanması, verdiğiniz örneğin; Surfaktanın pulmoner direnci düşürdüğü ve kompliyansı arttırması ile bunun olumlu bir verisidir. Sonuç: Farkındalık ancak değişimi ve gelişimi yakalamak ile olasıdır. Bunun dışardan değil, kendimizden geleceği ve değişim önce kendimizde olmasını unutmamalıyız. Yorum: Etik; öncelikle doğruyu tanımlamalı ve sonra da bireyin yapmasını güdülemelidir. Kopyacılık ve daha önceki kurallar ve yapılar yerine, yeni, değişim ve farkındalık boyutu oluşturmak, kişinin benliğini ortaya çıkarması açısından önemlidir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Evrenin Merkezi Bireydir}, volume={4}, number={1}, publisher={Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Yenidoğan Dergisi}, author={M. Arif AKŞİT,Gizem ARICI}, year={2019}, pages={52–63} }
APA
KOPYALA
M. Arif AKŞİT,Gizem ARICI. (2019). Evrenin Merkezi Bireydir (Vol. 4, pp. 52–63). Vol. 4, pp. 52–63. Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Yenidoğan Dergisi.
MLA
KOPYALA
M. Arif AKŞİT,Gizem ARICI. Evrenin Merkezi Bireydir. no. 1, Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Yenidoğan Dergisi, 2019, pp. 52–63.