Geriatrik Bilimler Dergisi

Geriatrik Bilimler Dergisi

Live Longer, but How? Nutrition and Aging

Yazarlar: Hatice Kübra BARCIN GÜZELDERE, Meral AKSOY

Cilt 4 , Sayı 2 , 2021 , Sayfalar 52 - 65

Konular:Tıp

DOI:10.47141/geriatrik.905089

Anahtar Kelimeler:Akdeniz diyeti,Beslenme,Uzun yaşam,Mavi bölgeler,Yaşlanma

Özet: Yaşlı nüfus ve daha uzun yaşam beklentisi dünya çapında artmaktadır. Bu artışla birlikte sağlıklı yaşlanma önem kazanmaktadır. Daha uzun ve sağlıklı bir yaşam beklentisinin artması, beslenmenin nasıl olabileceği konusunda merak uyandırmıştır. Beslenme, sağlıklı yaşlanmanın temel faktörlerinden biridir. Yaşam kalitesi ve süresini uzatmak için bazı diyet modelleri ve diyet uygulamaları (kalori kısıtlaması) bulunmaktadır. Dünyanın bazı yerlerinde (Mavi Bölgeler, Hunza, Abhazya, Vilcabamba) yaşam beklentisi daha uzundur ve bu çoğunlukla beslenme ile bağlantılıdır. Daha uzun yaşayan insanlar, genelde sebzeler, meyveler, balık ve yoğurt gibi doğal yiyecekler yerler. Beslenme davranışına ek olarak yaşam tarzı çok önemlidir. Dünyadaki sağlıklı yaşlılar sosyal, zihinsel ve fiziksel olarak aktif yaşama sahiptir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Live Longer, but How? Nutrition and Aging}, volume={4}, number={52–65}, publisher={Geriatrik Bilimler Dergisi}, author={Hatice Kübra BARCIN GÜZELDERE,Meral AKSOY}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Hatice Kübra BARCIN GÜZELDERE,Meral AKSOY. (2021). Live Longer, but How? Nutrition and Aging (Vol. 4). Vol. 4. Geriatrik Bilimler Dergisi.
MLA
KOPYALA
Hatice Kübra BARCIN GÜZELDERE,Meral AKSOY. Live Longer, but How? Nutrition and Aging. no. 52–65, Geriatrik Bilimler Dergisi, 2021.