Bozok Veterinary Sciences

Bozok Veterinary Sciences

Gıda Katkı Maddeleri ve Süt Endüstrisinde Kullanılan Antimikrobiyaller

Yazarlar: Selçuk ALAN, Gülsüm ÖKSÜZTEPE

Cilt 1 , Sayı 1-2 , 2020 , Sayfalar 44 - 50

Konular:Veteriner Hekimlik

Anahtar Kelimeler:Gıda katkı maddeleri,Süt ürünleri,Antimikrobiyaller,Halk sağlığı

Özet: Gıda katkı maddelerinin ana kullanım amaçlarından birisi de gıdaları ilk günkü tazeliğiyle ve niteliğiyle korumak ve raf ömrünü uzatmaktır. Teknolojinin ilerlemesiyle ve uygulanan yeni üretim teknikleri sayesinde gıda sektöründe verim artışı, kayıpların minimize edilmesi, ürün kalitesinin arttırılması ve standardizasyonu, ürünlerin dayanma sürelerinin arttırılması ve değişik formülasyonlara sahip yeni gıdaların üretimi gibi uygulamalar zamanla hız kazanmıştır. Gıda Katkı Maddeleri kavramı ile bu kavramın getirdiği avantajlar ve dezavantajlar teknolojik gelişim sürecinde bilimsel verilerle ortaya konmuştur. Bu konuyla ilgili çeşitli araştırmaların gelecekte daha da hız kazanarak daha yoğun bir şekilde devam edeceği de öngörülmektedir. Bu derlemede gıda katkı maddeleri ve süt endüstrisinde kullanılan antimikrobiyaller hakkındaki genel bilgiler ele alınmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={Gıda Katkı Maddeleri ve Süt Endüstrisinde Kullanılan Antimikrobiyaller}, volume={1}, number={44–50}, publisher={Bozok Veterinary Sciences}, author={Selçuk ALAN,Gülsüm ÖKSÜZTEPE}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Selçuk ALAN,Gülsüm ÖKSÜZTEPE. (2020). Gıda Katkı Maddeleri ve Süt Endüstrisinde Kullanılan Antimikrobiyaller (Vol. 1). Vol. 1. Bozok Veterinary Sciences.
MLA
KOPYALA
Selçuk ALAN,Gülsüm ÖKSÜZTEPE. Gıda Katkı Maddeleri ve Süt Endüstrisinde Kullanılan Antimikrobiyaller. no. 44–50, Bozok Veterinary Sciences, 2020.