Bozok Veterinary Sciences

Bozok Veterinary Sciences

Mucizevi Bitki Kenevir’in (Cannabis sativa L.) Gıda Endüstrisinde Kullanımı

Yazarlar: Nurcan DOĞAN, Cemhan DOĞAN

Cilt 2 , Sayı 2 , 2021 , Sayfalar 47 - 56

Konular:Veteriner Hekimlik

Anahtar Kelimeler:Endüstriyel kenevir,Kenevir menşeli gıdalar,İşlevsellik,Biyoaktif etkiler

Özet: Kenevir (Cannabis sativa L.), tarımı yapılan en eski tahıllardan biri olmasına rağmen içerdiği psikotropik maddeden dolayı esrar olarak kullanımı nedeniyle 20. yüzyılda kısıtlanmalara maruz kalmıştır. Ancak son yıllarda kenevir tohumu üretimi ve tüketimi, içermiş olduğu primer/sekonder bileşenlerin fonksiyonel faydaları, hakkındaki bilimsel çalışmaların hız kazanması ve uygulanan ülke politikalarıyla yükselme eğilimine girmiştir. Buna ek olarak kenevirin gıda-gıda bileşeni olarak kullanımı da son yıllarda yaygınlaşmıştır. Bu nedenle, bu çalışma, bilimdeki son gelişmeler ışığında kenevir tohumunun primer ve sekonder metabolitlerini ve gıda endüstrinde katma değerli gıda ürünlerine işlenmesi ve çeşitli faydaları hakkındaki araştırmaları içermektedir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Mucizevi Bitki Kenevir’in (Cannabis sativa L.) Gıda Endüstrisinde Kullanımı}, volume={2}, number={47–56}, publisher={Bozok Veterinary Sciences}, author={Nurcan DOĞAN,Cemhan DOĞAN}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Nurcan DOĞAN,Cemhan DOĞAN. (2021). Mucizevi Bitki Kenevir’in (Cannabis sativa L.) Gıda Endüstrisinde Kullanımı (Vol. 2). Vol. 2. Bozok Veterinary Sciences.
MLA
KOPYALA
Nurcan DOĞAN,Cemhan DOĞAN. Mucizevi Bitki Kenevir’in (Cannabis Sativa L.) Gıda Endüstrisinde Kullanımı. no. 47–56, Bozok Veterinary Sciences, 2021.