Sosyologca

Sosyologca

İHSAN OKTAY ANAR’IN GALİZ KAHRAMAN ROMANINDA İDEOLOJİK ÖRGÜ: ORYANTALİZM, ELİTİZM, MODERNİZM VE POSTMODERNİZM

Yazarlar: , Selman Dinler

Cilt - , Sayı 9 , 2015 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:İhsan Oktay Anar,Oryantalizm,Elitizm,Modernizm,Postmodernizm,Entelektüel Kriz.

Özet: Bu makale, İhsan Oktay Anar’ın romanı Galiz Kahraman’ın ideolojik yapısını analiz etmeyi amaçlamaktadır. İdris Amil karakterinin olumsuz şekilde çizilmesi yazarın Türk toplumu ve kültürel yapısıyla yaşadığı çatışmaya bağlanmaktadır. Türkiye’nin uzun batılılaşma macerası ve bu süreçte seçkinlerin oryantalizme meyilli oluşları elitizm, modernizm ve postmodernizm kavramları çerçevesinde irdelenmiştir. Metinde görüşlerimizi destekleyecek şekilde pek çok oryantalist klişe bulunmuştur. Son olarak, modern dönemden postmodern döneme geçilmesiyle entelektüellerin konumunun zayıfladığı ve bunun Anar’ı bir açmaza sürüklediği öne sürülmüştür.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2015, title={İHSAN OKTAY ANAR’IN GALİZ KAHRAMAN ROMANINDA İDEOLOJİK ÖRGÜ: ORYANTALİZM, ELİTİZM, MODERNİZM VE POSTMODERNİZM}, number={null}, publisher={Sosyologca}, author={,Selman Dinler}, year={2015} }
APA
KOPYALA
,Selman Dinler. (2015). İHSAN OKTAY ANAR’IN GALİZ KAHRAMAN ROMANINDA İDEOLOJİK ÖRGÜ: ORYANTALİZM, ELİTİZM, MODERNİZM VE POSTMODERNİZM. Sosyologca.
MLA
KOPYALA
,Selman Dinler. İHSAN OKTAY ANAR’IN GALİZ KAHRAMAN ROMANINDA İDEOLOJİK ÖRGÜ: ORYANTALİZM, ELİTİZM, MODERNİZM VE POSTMODERNİZM. no. null, Sosyologca, 2015.