Sosyologca

Sosyologca

İMGE VE HAK: BATI VE BATI-DIŞILIK BAĞLAMINDA MARJİNALİZE EDİLEN İNSAN HAKLARI PARADİGMASININ İMGESEL ÇERÇEVESİ

Yazarlar: , Ali Öztürk

Cilt - , Sayı 4 , 2012 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:İmge,Hak,İnsan hakları.

Özet: İnsan hakları kavramı Batı’nın trajedilerinden doğmuş bir mefhum olarak karşımıza çıkmaktadır. İnsan hakları olgusu Batı’nın son dört yüz yıllık baş döndürücü değişimi ve buna paralel olarak gelişen sistem inşaları karşısında iyice ufalanan insanın, adım adım mevzi kazanmasına yönelik geliştirilmiş teori ve pratiklerdir. Bu çerçevede insan haklarının nasıl bir süreçten geçtiğini birçok yönüyle ele almak mümkündür. Ancak biz çalışmamızın sınırlarını korumak amacıyla çok genel birkaç done ile iddiamızın anlaşılmasına yönelik analizde bulunacağız.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2012, title={İMGE VE HAK: BATI VE BATI-DIŞILIK BAĞLAMINDA MARJİNALİZE EDİLEN İNSAN HAKLARI PARADİGMASININ İMGESEL ÇERÇEVESİ}, number={null}, publisher={Sosyologca}, author={,Ali Öztürk}, year={2012} }
APA
KOPYALA
,Ali Öztürk. (2012). İMGE VE HAK: BATI VE BATI-DIŞILIK BAĞLAMINDA MARJİNALİZE EDİLEN İNSAN HAKLARI PARADİGMASININ İMGESEL ÇERÇEVESİ. Sosyologca.
MLA
KOPYALA
,Ali Öztürk. İMGE VE HAK: BATI VE BATI-DIŞILIK BAĞLAMINDA MARJİNALİZE EDİLEN İNSAN HAKLARI PARADİGMASININ İMGESEL ÇERÇEVESİ. no. null, Sosyologca, 2012.