Sosyologca

Sosyologca

KÜRESEL İMPARATORLUK DÜZENİ VE POST-SOSYALİZMİN POST-MİLLİYETÇİLİK OLARAK SEFALETİ: KÜRE-YEREL TOPLUMSAL DEĞİŞME VE DEVLETSİZ DEMOKRASİ/EGEMENLİK ANLAYIŞI

Yazarlar: , Ertan Eğribel

Cilt - , Sayı 3 , 2012 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Küresel İmparatorluk düzeni,Post-milliyetçilik,Devletsiz demokrasi

Özet: Küreselleşmenin aktörlerini, yönünü, kaynaklarını post-sosyalizmin ve post-milliyetçiğin biçimlenme özelliklerini toplumsal değişme anlayışı (açılımlar) çerçevesinde ele alacağız. Esas vurgumuz post-sosyalizmin post-milliyetçiliğe dönüşümü olacaktır. “Pre-kapitalist” ilişkilerin egemen düzen içindeki yeri ve rolünün tartışması biçiminde kendini geliştiren ve emperyalizm karşıtlığı ile kitleselleşen Türk solu küreselleşmeyle tam tersine bir yönelişin savunucusu durumuna gelerek marjinalleşmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2012, title={KÜRESEL İMPARATORLUK DÜZENİ VE POST-SOSYALİZMİN POST-MİLLİYETÇİLİK OLARAK SEFALETİ: KÜRE-YEREL TOPLUMSAL DEĞİŞME VE DEVLETSİZ DEMOKRASİ/EGEMENLİK ANLAYIŞI}, number={null}, publisher={Sosyologca}, author={,Ertan Eğribel}, year={2012} }
APA
KOPYALA
,Ertan Eğribel. (2012). KÜRESEL İMPARATORLUK DÜZENİ VE POST-SOSYALİZMİN POST-MİLLİYETÇİLİK OLARAK SEFALETİ: KÜRE-YEREL TOPLUMSAL DEĞİŞME VE DEVLETSİZ DEMOKRASİ/EGEMENLİK ANLAYIŞI. Sosyologca.
MLA
KOPYALA
,Ertan Eğribel. KÜRESEL İMPARATORLUK DÜZENİ VE POST-SOSYALİZMİN POST-MİLLİYETÇİLİK OLARAK SEFALETİ: KÜRE-YEREL TOPLUMSAL DEĞİŞME VE DEVLETSİZ DEMOKRASİ/EGEMENLİK ANLAYIŞI. no. null, Sosyologca, 2012.