Sosyologca

Sosyologca

DOĞU’NUN KİLİDİNİ YENİDEN AÇAN ADAM: NAPOLYON DENEYİMİNDEN ÇIKARABİLECEĞİMİZ BAZI DERSLER

Yazarlar: , Güneş Ayas

Cilt - , Sayı 2 , 2011 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Napolyon,Fransız Devrimi,Mısır’ın işgali,Doğu-Batı çatışması

Özet: Sosyal bilimlerde hâkim eğilim, tarihsel olayları toplumların kendi iç çelişkileriyle açıklamak yönündedir. Böylece toplumsal gelişmenin açıklanması, toplumların kendi içlerindeki ilişkilerle sınırlı hale getirilmekte, toplumlar arası ilişkileri inceleyen siyasal ve askeri tarih küçümsenmektedir. Napolyon’un Batı için önerdiği yeni dünya siyaseti anlaşılmadan Fransız Devrimi anlaşılamayacağı gibi bu devrimin neden tam da Napolyon gibi bir “kahramana” ihtiyaç duyduğu anlaşılamaz. Aynı şekilde Fransız Devrimi’ni sadece ilericilik-gericilik, aydınlanma düşüncesi-ortaçağ karanlığı gibi karşıtlıklar temelinde düşündüğümüzde, devrim sonrasında kendi toprakları tehdit altında olan ve büyük bir toplumsal alt üst oluş yaşayan Fransa’nın on binlerce kişilik bir kuvvetle Mısır’ı fethetmeye kalkmasına da anlam veremeyiz.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2011, title={DOĞU’NUN KİLİDİNİ YENİDEN AÇAN ADAM: NAPOLYON DENEYİMİNDEN ÇIKARABİLECEĞİMİZ BAZI DERSLER}, number={null}, publisher={Sosyologca}, author={,Güneş Ayas}, year={2011} }
APA
KOPYALA
,Güneş Ayas. (2011). DOĞU’NUN KİLİDİNİ YENİDEN AÇAN ADAM: NAPOLYON DENEYİMİNDEN ÇIKARABİLECEĞİMİZ BAZI DERSLER. Sosyologca.
MLA
KOPYALA
,Güneş Ayas. DOĞU’NUN KİLİDİNİ YENİDEN AÇAN ADAM: NAPOLYON DENEYİMİNDEN ÇIKARABİLECEĞİMİZ BAZI DERSLER. no. null, Sosyologca, 2011.