Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi

Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi

Gastronomi Turizmi: Tabak Prezentasyonunun Gastronomi Turizmindeki Yeri

Yazarlar: Ceyhun UÇUK, Oya ÖZKANLI

Cilt 1 , Sayı 1 , 2017 , Sayfalar 51-54

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Gastronomi turizmi,Tabak prezentasyonu,Yemek sunumu

Özet: It is known that the contribution of gastronomic tourism to the economies of the countries has increased in recent years. With each passing day searching for new flavors becomes one of the elements that direct people to gastronomic tourism, the importance of how you eat is increasing. It is known that your meal is primarily eaten by the eye, and the foods that are not attractive to the eye reduce the desire for tasting it in person. It is possible to say that the biggest factor in the emergence of kitchen trends and innovative presentation concepts in the world is aesthetic concern. With aesthetic concerns, chefs tend to present different products with different presentation techniques and unique designs. When the activities such as presentation and presentation of food selection, taste, location selection and re-eating activities are taken into consideration, the importance of plate presentation in gastronomy tourism has been investigated by using screening method in the study and contribution has been tried to be made to the studies of establishment of plate presentation principles.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2017, title={Gastronomi Turizmi: Tabak Prezentasyonunun Gastronomi Turizmindeki Yeri}, volume={1}, number={51–54}, publisher={Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi}, author={Ceyhun UÇUK, Oya ÖZKANLI}, year={2017} }
APA
KOPYALA
Ceyhun UÇUK, Oya ÖZKANLI. (2017). Gastronomi Turizmi: Tabak Prezentasyonunun Gastronomi Turizmindeki Yeri (Vol. 1). Vol. 1. Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi.
MLA
KOPYALA
Ceyhun UÇUK, Oya ÖZKANLI. Gastronomi Turizmi: Tabak Prezentasyonunun Gastronomi Turizmindeki Yeri. no. 51–54, Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi, 2017.