Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi

Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi

Kırsal Turizm Potansiyeli Yüksek Bir Bölge: Çanakkale-Dardanos

Yazarlar: Füsun Erduran Nemutlu

Cilt 3 , Sayı 1 , 2019 , Sayfalar 19-24

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Kırsal peyzaj,Dardanos antik kenti,Çınarlı Köyü,Hasan Mevsuf

Özet: Dardanos bölgesi Çanakkale İzmir yolu üzerinde Çınarlı Köyü bölgesindedir. Çalışmanın amacı, kırsal turizm açısından alanın kullanım olanaklarını değerlendirmektir. Çalışmanın yönteminde literatür bilgileri elde edilmiş, alan yerinde irdelenerek, kullanımı ve potansiyeli belirlenmiş ve öneriler geliştirilmiştir. Çalışma sonucunda alanın doğal ve kültürel açıdan zengin kırsal turizm potansiyeline sahip olduğu belirlenmiştir. Alanının antik dönemde kurulan bir kent olması, tarihi arkeolojik önemini ortaya koymaktadır. Günümüzde antik kent kalıntıları Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yerleşkesi içinde yer almaktadır. Yerleşke günümüzde turizm ve rekreasyon açısından yüksek kapasiteye sahiptir. Aynı zamanda Çanakkale boğazına hakim konumda olan alanda, Çanakkale savaşlarında önemli bir savunma noktası olan Hasan Mevsuf Şehitliği yer almaktadır. Çınarlı Köyü ise zengin kültürel kaynaklara sahiptir. Bölgenin Çanakkale boğazı kıyısında olması kıyısal olanaklar sunmakta ve jeomorfolojik yapısı peyzaja estetik görsel değer katmaktadır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Kırsal Turizm Potansiyeli Yüksek Bir Bölge: Çanakkale-Dardanos}, volume={3}, number={19–24}, publisher={Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi}, author={Füsun Erduran Nemutlu}, year={2019} }
APA
KOPYALA
Füsun Erduran Nemutlu. (2019). Kırsal Turizm Potansiyeli Yüksek Bir Bölge: Çanakkale-Dardanos (Vol. 3). Vol. 3. Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi.
MLA
KOPYALA
Füsun Erduran Nemutlu. Kırsal Turizm Potansiyeli Yüksek Bir Bölge: Çanakkale-Dardanos. no. 19–24, Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi, 2019.