Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi

Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi

Lapseki (Lampsakos) Antik Kentlerinin Kırsal Turizm Açısından İrdelenmesi

Yazarlar: Füsun Erduran Nemutlu

Cilt 3 , Sayı 2 , 2019 , Sayfalar 52-56

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Çanakkale,Kültürel peyzaj,Turizm,Kırsal kalkınma

Özet: Kültürel peyzaj elemanları, kırsal turizm kaynağı açısından en önemli değerler arasındadır. Kırsal bölgelerde yer alan tarihi kültürel kaynaklar bölgeye kimlik kazandırır ve alanın görsel kalitesini artırırlar. Her bölgenin özgün kültürleri zaman sürecinde izler bırakır ve araziyi şekillendirir. Bu çalışma Lapseki ilçesinin kültürel peyzaj değerlerinin kırsal turizme kaynak oluşturacağı hipotezi ile yapılmıştır. Bu çalışmada Lapseki antik kentlerinin belirlenerek, kırsal turizm açısından korunarak kullanımı ve gelecek kuşaklara iletilebilmesi amaçlanmıştır. Lapseki ilçesi, antik dönemlerden itibaren yerleşim yeri olması nedeni ile önemlidir. Asya ile Avrupa arasında en kısa bağlantı noktası olan bir liman kentidir. Bu nedenle ticaret merkezi olarak bölgede ilk sikke basılmıştır. Aynı zamanda bağları, bahçe bitkileri ve şarap üretimi ile de önemli olmuştur. Çalışma sonucunda Lapseki ilçesine ait bölgelerde yer alan antik kentlerin harita üzerinde yerleri belirlenerek kırsal turizme kaynak oluşturulması sağlanmıştır. Çalışmanın yönteminde antik dönemde yaşanmış bölgeler ve elemanlar literatür ve alan araştırmaları ile belirlenmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Lapseki (Lampsakos) Antik Kentlerinin Kırsal Turizm Açısından İrdelenmesi}, volume={3}, number={52–56}, publisher={Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi}, author={Füsun Erduran Nemutlu}, year={2019} }
APA
KOPYALA
Füsun Erduran Nemutlu. (2019). Lapseki (Lampsakos) Antik Kentlerinin Kırsal Turizm Açısından İrdelenmesi (Vol. 3). Vol. 3. Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi.
MLA
KOPYALA
Füsun Erduran Nemutlu. Lapseki (Lampsakos) Antik Kentlerinin Kırsal Turizm Açısından İrdelenmesi. no. 52–56, Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi, 2019.