Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi

Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi

Gördes’in Kırsal Turizm Potansiyelinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi

Yazarlar: Cihangir Tekli

Cilt 3 , Sayı 2 , 2019 , Sayfalar 41-47

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Kırsal Alan,Kırsal Turizm,Swot Analizi,Manisa/Gördes.

Özet: İnsanların boş zamanlarının ve gelir düzeylerinin artması toplumsal ve kültürel hayatın değişmesine yol açmıştır. Bu durum, insanların boş zamanlarını değerlendirebilmek adına turizm faaliyetlerine katılmalarını artırmıştır. Turizmin hızla gelişmeye başlaması, toplumların seyahat ve tatil tercihlerinde meydana gelen değişimler yoğun rekabet ortamını da beraberinde getirmiş, turizm faaliyetlerinde sürdürülebilirliğin sağlanması için alternatif turizm çeşitleri ortaya çıkmıştır. Alternatif turizm çeşitlerinden biri olan kırsal turizm, son yıllarda adından sıkça söz ettirmiş ve her geçen gün önemi daha da artar hale gelmiştir. Kırsal turizm ülke ekonomisinin canlanması, kalkınmasının sağlanması ve ülkenin uluslararası arenada tanıtımının yapılması konusunda büyük önem arz etmektedir. Türkiye’nin coğrafi yapısından kaynaklı olarak birçok bölge ve şehrin kırsal turizm faaliyetlerine uygun olduğu görülmekte ve bu durumunda söz konusu turizm çeşidine yönelik potansiyeli arttırabileceği düşünülmektedir. Bu çalışmada, Manisa’ nın “Sakin Yaşam Koridoru” olarak değerlendirilen Gördes ilçesinin kırsal turizm potansiyeli SWOT analizi yardımıyla incelenmiştir. Yapılan SWOT analizi ile ilçenin tüm yönleriyle ele alınması amaçlanmaktadır. Araştırma sonucunda; ilçede yerel halkın yeterli bilgi ve donanıma sahip olmadığı, genç nüfusun iş olanaklarının yetersizliğinden dolayı göç ettiği ve il, ilçe genelinde turizm eğitimi veren kurumların yetersizliğinden dolayı nitelikli personel eksikliği Gördes’ in önemli zayıf yönlerini ve tehditlerini oluştururken bölgenin var olan kırsal turizm potansiyelinin yüksek olması ve kırsal turizm farkındalığı sonucunda gün geçtikçe daha da hızlı çoğalan teşvikler ilçenin en önemli güçlü yönlerini ve fırsatlarını oluşturmaktadır. Bu sonuçlar doğrultusunda ortaya çıkan fırsatların olumlu sonuçlar doğurması için etkili planlama ve stratejilerin belirlenmesi, zayıf yönlerin ise gözden geçirilerek uygun çözümler üretilmesi gerekmektedir. Gördes ilçesi, kırsal turizm açısından zengin potansiyele sahiptir ve kırsal kalkınmanın sağlanmasında önemli bir araç olarak görülmelidir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Gördes’in Kırsal Turizm Potansiyelinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi}, volume={3}, number={41–47}, publisher={Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi}, author={Cihangir Tekli}, year={2019} }
APA
KOPYALA
Cihangir Tekli. (2019). Gördes’in Kırsal Turizm Potansiyelinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi (Vol. 3). Vol. 3. Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi.
MLA
KOPYALA
Cihangir Tekli. Gördes’in Kırsal Turizm Potansiyelinin Swot Analizi Ile Değerlendirilmesi. no. 41–47, Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi, 2019.