Yeni Fikir Uluslararası Akademik Fikir Araştırma Dergisi

Yeni Fikir Uluslararası Akademik Fikir Araştırma Dergisi

İnternet Neden Çok Az Değişim Meydana Getirdi?

Yazarlar: James Curran

Cilt 3 , Sayı 8 , 2011 , Sayfalar 24-28

Konular:-

Anahtar Kelimeler:İnternet Çağı,Uzmanlar,Ticaret,Gazetecilik,Yönetim

Özet: İnternet Çağı her şeyin değişimi demekti -uluslararasılaşma, ticaret, gazetecilik, yönetim şekli- her şey dönüşecekti; tıklamayla eşit ve sınırsız hale gelecekti. Artık bunun gerçekleşmediğini itiraf etmenin zamanı geldi ve bu kötü öngörüden daha da ilginç olanı başlangıçta bunların çok cazip görünmesiydi. 1990'larda uzmanlar, politikacılar, kamu görevlileri, iş çevreleri ve gazeteciler internetin dünyayı değiştireceğini öngördüler. İnternet işin organizasyonunda devrim yaratacak ve bir refah dalgasına yol açacaktı. Egemen kullanıcıların -sonradan "prosumers"(1) olarak adlandırıldılar- denetiminde olan yeni bir kültürel demokrasi başlatacaktı; eski medya egemenleri çürüyecek ve ölecekti. İnternet popüler referandumlarla demokrasiyi güçlendirecekti; bazı yorumlara göre de e-devleti sağlayacaktı. Dünya genelinde otokratların güç kaybetmesiyle ve güç ilişkilerinin yeniden düzenlenmesiyle güçsüzler ve marjinaller güç kazanacaktı. Küresel bir araç olan internet evreni küçültecek; uluslar arasında iletişimi ve küresel düzeyde anlayışlılığı teşvik edecekti. Özetle, internet durdurulamaz bir güç olacaktı: matbaanın ve barutun icadı gibi toplumu kalıcı ve geri döndürülemez biçimde değiştirecekti.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2011, title={İnternet Neden Çok Az Değişim Meydana Getirdi?}, volume={3}, number={24–28}, publisher={Yeni Fikir Uluslararası Akademik Fikir Araştırma Dergisi}, author={James Curran}, year={2011} }
APA
KOPYALA
James Curran. (2011). İnternet Neden Çok Az Değişim Meydana Getirdi? (Vol. 3). Vol. 3. Yeni Fikir Uluslararası Akademik Fikir Araştırma Dergisi.
MLA
KOPYALA
James Curran. İnternet Neden Çok Az Değişim Meydana Getirdi? no. 24–28, Yeni Fikir Uluslararası Akademik Fikir Araştırma Dergisi, 2011.