AURUM Mühendislik Sistemleri ve Mimarlık Dergisi

AURUM Mühendislik Sistemleri ve Mimarlık Dergisi

Gıdalarda Doğal Olarak Oluşan Nitrat ve Nitrit: Kapiler Elektroforez ile Anadolu Arı Polenlerindeki Tayini

Yazarlar: ["Zeynep KALAYCIOĞLU", "Hatice Sena KARADENİZ", "Bedia BERKER"]

Cilt - , Sayı Cilt: 5 Sayı: 1 , 2021 , Sayfalar -

Konular:-

DOI:10.53600/ajesa.930917

Anahtar Kelimeler:Kapiler elektroforez,Polen,Nitrat,Nitrit,Örnek sıkıştırma

Özet: Bu çalışmanın amacı, Anadolu'nun farklı bölgelerinden toplanan bir seri arı poleninde nitrat ve nitritin kapiler elektroforetik bir teknik kullanılarak bir arada tayin edilmesidir. Ayırma ortamı olarak 30 mM formik asit / format tamponu (pH: 4.0) kullanılmıştır. Ön çalışmalarda polen örneklerinde yalnızca nitrat anyonu tespit edilmiştir. Polen numunelerinde her iki anyonun deteksiyon hassasiyetini artırmak için bir örnek sıkıştırma yöntemi uygulanmıştır. Örnek sıkıştırma yönteminde, ayırma tamponunun iletkenliği numune bölgesinden daha yüksek olmalıdır. Bu çalışmada, ayırma tamponunun iletkenliği, 30 mM sodyum sülfat ilavesiyle artırılmıştır. Enjeksiyon koşulu, 50 mbar'da 160 saniyedir. Kalibrasyon eğrileri, nitrat ve nitrit iyonları için sırasıyla 0.989 ve 0.999 korelasyon katsayıları ile 1.5-30 μmol / L ve 1.5-10 μmol / L arasında doğrusallık göstermiştir. Tüm polen örneklerinin önemli miktarda nitrat içerdiği görülmüştür (2.880 ± 0.055 - 18.72 ± 0.457 mg/kg). Nitrit içeren örneklerdeki nitrit seviyeleri ise 0.048 ± 0.008 ile 0.301 ± 0.001 mg/kg arasındadır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
APA
KOPYALA
MLA
KOPYALA