Review of Tourism Administration Journal

Review of Tourism Administration Journal

GASTRONOMİ TURİZMİ VE SİDE MUTFAK KÜLTÜRÜ ÜZERİNE GENEL BİR DEĞERLENDİRME

Yazarlar: Mahmut KÜÇÜK, Neslihan ONUR

Cilt 1 , Sayı 1 , 2020 , Sayfalar 41-52

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Gastronomi turizmi,Mutfak kültürü,Side

Özet: Bu çalışma Side gastronomi turizmi ve mutfak kültürü hakkında bilgi edinmek amaçlı yapılmıştır. Küreselleşen dünya ve artan nüfusun yeni destinasyon yerleri, yeni mutfak kültürleri ve yeni pazar alanları istekleri doğrultusunda Side bölgesinin ‘’deniz, güneş ve kum‘’ destinasyonuna ek olarak ikincil bir seçenek yörenin mutfak kültürü araştırılmıştır. Bu süreçte oteller, yiyecek – içecek işletmeleri bölgede bulunan Girit mutfak kültürüne, yöresel mutfağa ne kadar önem verdikleri ve bundan sonraki süreçte Side gastronomi kültürünün maddi ve manevi olarak bölgeye nasıl etki edeceği, gelecek nesillerin bu mutfak kültürü üzerinde nasıl bir yol izleyeceği literatür taraması yapılarak çeşitli öneriler geliştirilmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={GASTRONOMİ TURİZMİ VE SİDE MUTFAK KÜLTÜRÜ ÜZERİNE GENEL BİR DEĞERLENDİRME}, volume={1}, number={41–52}, publisher={Review of Tourism Administration Journal}, author={Mahmut KÜÇÜK,Neslihan ONUR}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Mahmut KÜÇÜK,Neslihan ONUR. (2020). GASTRONOMİ TURİZMİ VE SİDE MUTFAK KÜLTÜRÜ ÜZERİNE GENEL BİR DEĞERLENDİRME (Vol. 1). Vol. 1. Review of Tourism Administration Journal.
MLA
KOPYALA
Mahmut KÜÇÜK,Neslihan ONUR. GASTRONOMİ TURİZMİ VE SİDE MUTFAK KÜLTÜRÜ ÜZERİNE GENEL BİR DEĞERLENDİRME. no. 41–52, Review of Tourism Administration Journal, 2020.