Review of Tourism Administration Journal
Yazarlar: Mahmut KÜÇÜK, Neslihan ONUR
Konular:-
Anahtar Kelimeler:Gastronomi turizmi,Mutfak kültürü,Side
Özet: Bu çalışma Side gastronomi turizmi ve mutfak kültürü hakkında bilgi edinmek amaçlı yapılmıştır. Küreselleşen dünya ve artan nüfusun yeni destinasyon yerleri, yeni mutfak kültürleri ve yeni pazar alanları istekleri doğrultusunda Side bölgesinin ‘’deniz, güneş ve kum‘’ destinasyonuna ek olarak ikincil bir seçenek yörenin mutfak kültürü araştırılmıştır. Bu süreçte oteller, yiyecek – içecek işletmeleri bölgede bulunan Girit mutfak kültürüne, yöresel mutfağa ne kadar önem verdikleri ve bundan sonraki süreçte Side gastronomi kültürünün maddi ve manevi olarak bölgeye nasıl etki edeceği, gelecek nesillerin bu mutfak kültürü üzerinde nasıl bir yol izleyeceği literatür taraması yapılarak çeşitli öneriler geliştirilmiştir.