Sağlık ve Yaşam Bilimleri Dergisi

Sağlık ve Yaşam Bilimleri Dergisi

Gıda katkı maddelerinin sağlık üzerine etkileri

Yazarlar: Aylin Seylam Küşümler, Dilan Özgün

Cilt 2 , Sayı 1 , 2020 , Sayfalar 22-26

Konular:-

DOI:10.33308/2687248X.202021172

Anahtar Kelimeler:Gıda güvenliği,Gıda katkıları,Gıda mevzuatı

Özet: Günümüzde gıda teknolojinin gelişmesine ve beslenme alışkanlıklarının değişimine bağlı olarak çok sayıda ve çeşitlilikte işlenmiş gıda üretilmekte ve tüketilmektedir. Tüketicilerin gıda seçimindeki öncelikleri gıdanın besleyici değeri, güvenirliliği ve kullanım uygunluğu olarak sıralanmaktadır. Tüketicilerin beklentilerine cevap verebilecek gıda üretimini sağlayabilmek için gıda katkı maddelerinin kullanımı kaçınılmaz hale gelmiştir. Gıda katkıları, gıda üretim aşamalarında, belirli amaç ve fonksiyonları yerine getirmek için kullanılmaktadır. Doğal ve yapay çok sayıda gıda katkı maddesi üretimi hızla artmaktadır. Tüketicinin bilinçlendirilmesinde gıdanın etiketi anahtar öneme sahiptir. Bu yolla bilgilenen tüketici sağlığını korumada ve gıda seçiminde kendi tercihini kullanabilmektedir. Bu derlemenin amacı, gıdalarda kullanılan katkı maddelerinin sağlık üzerine etkileri araştırılmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={Gıda katkı maddelerinin sağlık üzerine etkileri}, volume={2}, number={22–26}, publisher={Sağlık ve Yaşam Bilimleri Dergisi}, author={Aylin Seylam Küşümler, Dilan Özgün}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Aylin Seylam Küşümler, Dilan Özgün. (2020). Gıda katkı maddelerinin sağlık üzerine etkileri (Vol. 2). Vol. 2. Sağlık ve Yaşam Bilimleri Dergisi.
MLA
KOPYALA
Aylin Seylam Küşümler, Dilan Özgün. Gıda Katkı Maddelerinin Sağlık Üzerine Etkileri. no. 22–26, Sağlık ve Yaşam Bilimleri Dergisi, 2020.