Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Glikoz Oksidaz Enzimi Mekanizması ve Süt Ürünlerinde Probiyotik Bakterilerin Gelişimi Üzerine Etkisi

Yazarlar: Hatice ALTINKAYNAK, Tülay ÖZCAN

Cilt - , Sayı 26 , 2021 , Sayfalar 1 - 9

Konular:Fen

Anahtar Kelimeler:Enzim,Glikoz Oksidaz,Probiyotik Bakteri,Süt Ürünü

Özet: Özet Amaç: Probiyotik bakterilerin gelişimi için uygun ortama sahip fonksiyonel süt ürünleri düzenli olarak tüketildiğinde bağırsak mikrobiyotası ve bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkiler göstermektedir. Probiyotik ürünlerin sağlığı geliştirici faydaları raf ömrü süresince bakteri canlılığının belli sayıda korunması ile sağlanmaktadır. Bu sebeple, gıdanın fonksiyonel özellikleri geliştirilirken aynı zamanda canlı mikroorganizmaların varlığının da sürdürülebilmesi için glikoz oksidaz enzimi ilavesi teknolojik olarak uygulanan yöntemlerden birisidir. Bu derlemede, glikoz oksidaz enzimi mekanizmasının, gıdalarda uygulamaları, foksiyonel süt ürünlerinde probiyotik bakterilerin gelişimi ve aktivitesinin korunması üzerine etkileri açıklanmaktadır.  


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Glikoz Oksidaz Enzimi Mekanizması ve Süt Ürünlerinde Probiyotik Bakterilerin Gelişimi Üzerine Etkisi}, number={1–9}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Hatice ALTINKAYNAK,Tülay ÖZCAN}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Hatice ALTINKAYNAK,Tülay ÖZCAN. (2021). Glikoz Oksidaz Enzimi Mekanizması ve Süt Ürünlerinde Probiyotik Bakterilerin Gelişimi Üzerine Etkisi. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Hatice ALTINKAYNAK,Tülay ÖZCAN. Glikoz Oksidaz Enzimi Mekanizması ve Süt Ürünlerinde Probiyotik Bakterilerin Gelişimi Üzerine Etkisi. no. 1–9, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2021.