Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

QuEChERS -LC MS/MS Yönteminin Ballarda Bazı Pestisit Kalıntıları için Metot Validasyonu

Yazarlar: Mertin HAMZAOĞLU, Sema DEMİR, Hakan TOSUNOĞLU, Remziye ZENGİNGÖNÜL GÖKÇAY, Altan DENİZ

Cilt - , Sayı 25 , 2021 , Sayfalar 48 - 56

Konular:Fen

Anahtar Kelimeler:Bal,Metot Validasyonu,Pestisit Kalıntısı,QuEChERS

Özet: Amaç: Bal, bal arısı tarafından üretilen insanlık tarihinin bilinen en eski gıdalarından biridir. Ballarda pestisit kalıntısı problemi insan sağlığını tehdit etmesinin yanı sıra balın ihracat potansiyelini düşürerek ve arı kolonilerinde kayıplara yol açarak ekonomik zaiyata da sebep olmaktadır. Kovan içi uygulamalardan kaynaklanan direkt yolla ya da arıların nektar ve bal yapmakta kullandıkları bitkilerin ilaçlanması sonucunda dolaylı yolla balda pestisit kalıntıları bulunabilmektedir. Bu çalışmada SANTE/11813/2019 dokümanı esas alınarak bazı pestisitlerin LC MS/MS tekniği kullanılarak analiz edilmesi ve validasyonunun yapılması hedeflenmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={QuEChERS -LC MS/MS Yönteminin Ballarda Bazı Pestisit Kalıntıları için Metot Validasyonu}, number={48–56}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Mertin HAMZAOĞLU,Sema DEMİR,Hakan TOSUNOĞLU,Remziye ZENGİNGÖNÜL GÖKÇAY,Altan DENİZ}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Mertin HAMZAOĞLU,Sema DEMİR,Hakan TOSUNOĞLU,Remziye ZENGİNGÖNÜL GÖKÇAY,Altan DENİZ. (2021). QuEChERS -LC MS/MS Yönteminin Ballarda Bazı Pestisit Kalıntıları için Metot Validasyonu. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Mertin HAMZAOĞLU,Sema DEMİR,Hakan TOSUNOĞLU,Remziye ZENGİNGÖNÜL GÖKÇAY,Altan DENİZ. QuEChERS -LC MS/MS Yönteminin Ballarda Bazı Pestisit Kalıntıları Için Metot Validasyonu. no. 48–56, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2021.