Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Semi-Mechanical Harvesting Method Effect on Oil Content and Fat Composition of Sesame

Yazarlar: Yasemin VURARAK

Cilt - , Sayı 25 , 2021 , Sayfalar 39 - 47

Konular:Fen

Anahtar Kelimeler:Susam,Hasat,Kalite,Biçerbağlar,Yağ Asitleri

Özet: Amaç: Susam (Sesamum indicum L.), yüksek oleik, linoleik yağ asidi bileşimi ve sesamol içeriğine sahip yüksek kaliteli bir yağ bitkisidir. Ancak, morfolojik ve fizyolojik özelliklerinden dolayı Türkiye'de biçerdöver ile hasat etmek neredeyse imkansızdır. Bu çalışmada, yarı mekanize ve geleneksel hasat yöntemlerinin ana ve ikinci ürün koşullarında yağ ve yağ asitleri açısından etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Semi-Mechanical Harvesting Method Effect on Oil Content and Fat Composition of Sesame}, number={39–47}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Yasemin VURARAK}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Yasemin VURARAK. (2021). Semi-Mechanical Harvesting Method Effect on Oil Content and Fat Composition of Sesame. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Yasemin VURARAK. Semi-Mechanical Harvesting Method Effect on Oil Content and Fat Composition of Sesame. no. 39–47, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2021.