Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi
Semi-Mechanical Harvesting Method Effect on Oil Content and Fat Composition of Sesame
Yazarlar: Yasemin VURARAK
Cilt - , Sayı 25 , 2021 , Sayfalar 39 - 47
Konular:Fen
Anahtar Kelimeler:Susam,Hasat,Kalite,Biçerbağlar,Yağ Asitleri
Özet: Amaç: Susam (Sesamum indicum L.), yüksek oleik, linoleik yağ asidi bileşimi ve sesamol içeriğine sahip yüksek kaliteli bir yağ bitkisidir. Ancak, morfolojik ve fizyolojik özelliklerinden dolayı Türkiye'de biçerdöver ile hasat etmek neredeyse imkansızdır. Bu çalışmada, yarı mekanize ve geleneksel hasat yöntemlerinin ana ve ikinci ürün koşullarında yağ ve yağ asitleri açısından etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır.
ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
KAYNAK GÖSTER
BibTex
@article{2021, title={Semi-Mechanical Harvesting Method Effect on Oil Content and Fat Composition of Sesame}, number={39–47}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Yasemin VURARAK}, year={2021} }
APA
Yasemin VURARAK. (2021). Semi-Mechanical Harvesting Method Effect on Oil Content and Fat Composition of Sesame. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
Yasemin VURARAK. Semi-Mechanical Harvesting Method Effect on Oil Content and Fat Composition of Sesame. no. 39–47, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2021.