Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi
Çiğ Süt, Süt Tozu ve Peyniraltı Suyu Tozlarında Gerçek Protein Değeri Tayini ve NPN Tağşişlerinin Önlenmesinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Yazarlar: Ferhat POLAT, Meral KAYGISIZ
Cilt - , Sayı 25 , 2021 , Sayfalar 30 - 38
Konular:Fen
Anahtar Kelimeler:Gerçek Protein,Ham Protein,Çiğ Süt,Süt Tozu,Peyniraltı suyu tozu,NPN,Tağşiş
Özet: Amaç: Gerçek protein (GP) kavramı Ham proteinin (HP) aksine protein olmayan azotlu maddeleri (Non-Protein Nitrogenous Substances=NPN) hesaplamaya dahil etmez. Dolayısıyla NPN tağşişlerinden HP kadar etkilenmez. Bu çalışmada, süt, süt tozu ve peyniraltı suyu tozu örneklerindeki gerçek protein miktarının belirlenmesi ve bu parametrenin NPN tağşişlerini önlemede kullanım imkanları araştırılmıştır.
ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
KAYNAK GÖSTER
BibTex
@article{2021, title={Çiğ Süt, Süt Tozu ve Peyniraltı Suyu Tozlarında Gerçek Protein Değeri Tayini ve NPN Tağşişlerinin Önlenmesinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması}, number={30–38}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Ferhat POLAT,Meral KAYGISIZ}, year={2021} }
APA
Ferhat POLAT,Meral KAYGISIZ. (2021). Çiğ Süt, Süt Tozu ve Peyniraltı Suyu Tozlarında Gerçek Protein Değeri Tayini ve NPN Tağşişlerinin Önlenmesinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
Ferhat POLAT,Meral KAYGISIZ. Çiğ Süt, Süt Tozu ve Peyniraltı Suyu Tozlarında Gerçek Protein Değeri Tayini ve NPN Tağşişlerinin Önlenmesinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması. no. 30–38, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2021.