Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Et ve Sağlıklı Beslenme

Yazarlar: Selin ÖZLÜ, Hüdayi ERCOŞKUN

Cilt - , Sayı 25 , 2021 , Sayfalar 15 - 29

Konular:Fen

Anahtar Kelimeler:Sağlıklı Beslenme,Et ve Et Ürünleri,Besin Öğeleri

Özet: Amaç: İlk günden beri beslenme insanoğlunun yaşamındaki en önemli unsurların başında gelmektedir. Beslenme, insanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması ve yaşam kalitesini yükseltmesi için vücudun gereksinimi olan besin öğelerini alıp vücudunda kullanmasıdır. İnsan gıdası olarak et; yüksek protein içeriği, esansiyel aminoasit içeriği, çeşitli vitamin ve mineral içeriği bakımından önemli bir gıda maddesidir. Bununla birlikte uygun şekilde kesilmemiş, hazırlanmamış, depolanmamış etin tüketimi ve/veya aşırı tüketilmesi insan sağlığını olumsuz etkileyebilmektedir. Bu derlemede yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme için etin önemi tartışılmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Et ve Sağlıklı Beslenme}, number={15–29}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Selin ÖZLÜ,Hüdayi ERCOŞKUN}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Selin ÖZLÜ,Hüdayi ERCOŞKUN. (2021). Et ve Sağlıklı Beslenme. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Selin ÖZLÜ,Hüdayi ERCOŞKUN. Et ve Sağlıklı Beslenme. no. 15–29, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2021.