Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Karabuğday’ın (Fagopyrum esculentum Moench) Önemi ve Kullanım Alanları

Yazarlar: Remziye ALKAY, Kağan KÖKTEN

Cilt - , Sayı 24 , 2020 , Sayfalar 16 - 21

Konular:Fen

Anahtar Kelimeler:Karabuğday,Gıda,Alerjik Reaksiyonlar,Fenollik Bileşikler,Silaj

Özet: Amaç: Karabuğday (Fagopyrum esculentum), hızla artan dünya nüfusunun ve hayvan varlığının beslenme ihtiyacını karşılamasının yanı sıra sanayi üretiminde de önem arz etmektedir. Gluten içermeyen taneleri, çölyak hastalarının (gluten alerjisi) tedavisinde olumlu etkiler sağlamaktadır. Karabuğday tohumları, kümes hayvanları tarafından; sap, samanı ve silajı geviş getirenler tarafından iştahla tüketilmektedir. Yapısında yüksek oranda protein, vitamin, fenolik bileşikler, intioksidanlar, mineraller, doymamış yağlar bulunur ve tıbbi alanların kullanımında önemli bir yere sahiptir. Karabuğday; toprağı, organik madde bakımından zenginleştirmek, fiziksel yapısını düzeltmek, toprak nemini korumak, yeşil gübre ve erozyon kontrolünde kullanılabilecek ender bitkilerden biridir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={Karabuğday’ın (Fagopyrum esculentum Moench) Önemi ve Kullanım Alanları}, number={16–21}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Remziye ALKAY,Kağan KÖKTEN}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Remziye ALKAY,Kağan KÖKTEN. (2020). Karabuğday’ın (Fagopyrum esculentum Moench) Önemi ve Kullanım Alanları. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Remziye ALKAY,Kağan KÖKTEN. Karabuğday’ın (Fagopyrum Esculentum Moench) Önemi ve Kullanım Alanları. no. 16–21, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2020.