Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

FARKLI SICAKLIKLARDA PASTÖRİZE EDİLEN SÜTLERDE THİAMİN VE RİBOFLAVİN DEĞİŞİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Yazarlar: Mehmet ŞAHİN, Ekrem KURDAL

Cilt - , Sayı 2 , 2002 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Bu ç a lışm a d a ; ç iğ s ü t v e ü ç fa rk lı (65°C d e 3 0 d a k ., 7 2 °c d e 2 d a k . v e 8 5°C d e 4 5 s a n iy e ) p a s tö riz e e d ilm iş s ü t ö rn e k le rin d e ; th iam in , rib o fla v in a n a liz le ri y a p ıld ı. T h iam in k a yb ı s ıc a k lık v e z am a n a b a ğ lıd ır. D ü ş ü k s ıc a k lık ta u z u n s ü re p a s tö riz a s y o n d a (L T L T ), y ü k s e k s ıc a k lık ta k ıs a s ü re p a s tö riz a s y o n d a (H T S T ), d a h a fa z la th iam in k a yb ı o lm u ş tu r. R ib o fla v in s ıc a k lığ a k a rşı tiam in d e n d a h a s ta b il b u lu nm u ş tu r. E ld e e d ile n s o n u ç la ra g ö re , th iam in v e rib o fla v in k a y ıp la rı o rta lam a o la ra k s ıra y la % 1 1,3 v e % 1 ,4 7 o la ra k b e lirle nm iş tir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2002, title={FARKLI SICAKLIKLARDA PASTÖRİZE EDİLEN SÜTLERDE THİAMİN VE RİBOFLAVİN DEĞİŞİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA}, volume={0}, number={2}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Mehmet ŞAHİN,Ekrem KURDAL}, year={2002}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Mehmet ŞAHİN,Ekrem KURDAL. (2002). FARKLI SICAKLIKLARDA PASTÖRİZE EDİLEN SÜTLERDE THİAMİN VE RİBOFLAVİN DEĞİŞİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Mehmet ŞAHİN,Ekrem KURDAL. FARKLI SICAKLIKLARDA PASTÖRİZE EDİLEN SÜTLERDE THİAMİN VE RİBOFLAVİN DEĞİŞİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. no. 2, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2002, p. 0.