Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

KİRAZ ŞEKERLEMESİ ÜRETİM TEKNOLOJİSİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA

Yazarlar: Yusuf GÜZEL, Ömer ÇOPUR

Cilt - , Sayı 2 , 2002 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Bu ç a lışm a d a s a n a y iy e u y g u n k ira z ş e k e rlem e s i ü re tim te k n o lo jis in in b e lirle nm e s i, s ta n d a rtla ra u y g u n y a p a y v e d o ğ a l b o y a ç e ş it v e m ik ta rla rın ın s a p ta nm a s ı h e d e fle nm iş tir. Bu ş e k ild e g ıd a s a n a y iin d e b ilin ç s iz c e k u lla n ıla n b o y a la rın to k s ik v e a le rjik e tk ile rin in e n g e lle nm e s i am a ç la nm ış tır. K ira z ş e k e rlem e s i ü re tim in d e m a te ry a l o la ra k k ü k ü rtd io k s it ile m u h a fa z a e d ile re k o rjin a l re n k le ri a ğ a rtılm ış N a p o ly o n k ira z ç e ş id i k u lla n ıla ra k ü ç fa rk lı b o y a r m a d d e ile k ira z ş e k e rlem e s i ü re tilm iş tir. T üm k ira z la r, k ü tle d e n k liğ i h e s a p la rın a g ö re b e lirle n e n o rta k b ir re ç e te y e g ö re k ira z ş e k e rlem e s in e iş le nm iş ,ü re tile n ş e k e rlem e le r 100°C d e 10 d a k ik a p a s tö riz e e d ilip s o ğ u tu lm u ş tu r. Ü re tile n k ira z ş e k e rlem e le rin d e fiz ik s e l, k im y a s a l v e d u y u s a l a n a liz le r y a p ılm ış tır. H e r 3 fa rk lı b o y a r m a d d e k u lla n ıla ra k ü re tile n k ira z ş e k e rlem e le rin in , k e n d i a ra la rın d a y a p ıla n d u y u s a l d e ğ e rle n d irm e s o n u c u n d a s e ç ile n g ru p b irin c ile ri a ra s ın d a ik in c i b ir d u y u s a l d e ğ e rle n d irm e y a p ılm ış v e bu d e ğ e rle n d irm e s o n u c u n a g ö re e n ç o k b e ğ e n iy i, A z o ru b in ile 0 ,3 g /L o ra n ın d a b o y a nm ış A 2 n o ’lu ö rn e k b irin c i o lu rk e n A z o ru b in + 5 B rik s lik v iş n e s u yu ile 0 ,2 g /L o ra n ın d a b o y a nm ış B3 n o ’lu ö rn e k ik in c i, E İd e rb e rry (M ü rve r) ile % 7 .5 o ra n ın d a b o y a nm ış C 9 n o ’lu ö rn e k ü ç ü n c ü o lm u ş tu r.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2002, title={KİRAZ ŞEKERLEMESİ ÜRETİM TEKNOLOJİSİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA}, volume={0}, number={2}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Yusuf GÜZEL,Ömer ÇOPUR}, year={2002}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Yusuf GÜZEL,Ömer ÇOPUR. (2002). KİRAZ ŞEKERLEMESİ ÜRETİM TEKNOLOJİSİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Yusuf GÜZEL,Ömer ÇOPUR. KİRAZ ŞEKERLEMESİ ÜRETİM TEKNOLOJİSİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA. no. 2, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2002, p. 0.