Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

BAZI SEBZE KONSERVELERİNDE (Bezelye, D.Salçası, T.Fasulye, Bamya) ÜRETİM VE MUHAFAZALARI SIRASINDA MİNERAL MADDE MİKTARLARINDAKİ DEĞİŞİMLERİN SAPTANMASI ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR

Yazarlar: Enver TAN

Cilt - , Sayı 2 , 2002 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: B u ç a lışm a d a , B u rs a v e Ç a n a k k a le ille rin d e k o n s e rv e ü re tim i y a pm a k ta o la n v e d e ğ iş ik b ö lg e le rd e n h am m a d d e tem in e d e n 8 fa b rik a d a n k o n s e rv e ü re tim in d e k u lla n ıla n ta z e v e te k n o lo jik iş lem g ö rm ü ş h am m a d d e v e y a rı m am u l ö rn e k le r ile k u tu k o n s e rv e s in e iş le nm iş m am u l ö rn e k le r (to p lam 9 9 0 a d e t) a lınm ış tır. T a z e ve işlem g ö rm ü ş ö rn e k le r ile d o lg u su yu (sa lam u ra ) ö rn e kle ri h em e n a n a liz e a lınm ış la r, ku tu k o n se rve le ri ise d e p o d a 12 a y m u h a fa z a e d ile re k , ra s tg e le a lın a n ö rn e k le rd e 1., 3 ., 6., 9., ve 12. a y m u h a fa z a p e riy o tla rın d a Fe, Cu, Zn, Pb, C d, C a , M g v e Sn a n a liz le ri ile d e ğ iş im le r a ra s ın d a k i fa rk ın ö n em li o lu p , o lm a d ığ ın ın b e lirle nm e s i am a c ıy la , is ta tis tik s e l a n a liz le r y a p ılm ış tır. M in e ra l m a d d e a n a liz s o n u ç la rı (ya ş a ğ ırlık ç a ) s ta n d a rtla rd a v e rile n lim itle reg ö re d e ğ e rle n d irilm iş tir. A ra ş tırm a ile Ü lk em iz d e tica ri o la ra k ü re tile n s e b z e k o n s e rv e le rin in (so n ü rü n d e ) iç e rd ik le ri ba zı m in e ra l m a d d e m ik ta rla rın ın s ta n d a rt v e k o d e k s te v e rile n lim it d e ğ e rle rin ü z e rin d e o lm a s ı g e re k iç p iy a s a d a v e g e re k s e bu ü rü n le rin ih ra ca tın d a b u la şm a ka yn a k la rın ın tam o la ra k b ilinm em e si, k o n u yu d e ta y ıyla in c e le ye n a ra ştırm a la rın o lm am a sı n e d e n iy le k o n s e rv e ü re tici s a n a yic ile rim iz i ya sa l a çıd a n zo rlu k la ra s o km a k ta yd ı. Bu ça lışm a so n u cu n d a g ö rü lm ü ş tü r ki ö z e llik le ta z e b e z e lye ve b am y a la rın d o ğ a l y a p ıs ın d a k i Ç in k o ve D em ir iç e rikle rin in s ta n d a rtla rın d a v e rile n lim it d e ğ e rle rin ü z e rin d e b u lu nm a s ı bu ü rü n le rin s ta n d a rla rın ın bu d e ğ e rle r y ö n ü y le y e n id e n g ö z d e n g e ç irilm e s in e , y in e d om a te s ö rn e k le rin d e k i d em ir v e b a k ır m ik ta rla rın ın d o ğ a l y a p ıs ın d a k i m ik ta rla rı g ö z ö n ü n e a lın d ığ ın d a şıra n ın ko yu la ş tırılm a s ı (2 8 -3 0 Brix) n e d e n iyle son ü rü n d e ki (sa lça ) m in e ra l m a d d e d e ğ e rle ri a çısın d a n m u h a fa z a s ın d a s o ru n o lm a s ı o la s ılığ ı y a n ın d a s ta n d a rt lim itle rin in y e n id e n g ö z d e n g e ç irilm e s i g e re k liliğ in i g ü n d em e g e tirm iş tir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2002, title={BAZI SEBZE KONSERVELERİNDE (Bezelye, D.Salçası, T.Fasulye, Bamya) ÜRETİM VE MUHAFAZALARI SIRASINDA MİNERAL MADDE MİKTARLARINDAKİ DEĞİŞİMLERİN SAPTANMASI ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR}, volume={0}, number={2}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Enver TAN}, year={2002}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Enver TAN. (2002). BAZI SEBZE KONSERVELERİNDE (Bezelye, D.Salçası, T.Fasulye, Bamya) ÜRETİM VE MUHAFAZALARI SIRASINDA MİNERAL MADDE MİKTARLARINDAKİ DEĞİŞİMLERİN SAPTANMASI ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Enver TAN. BAZI SEBZE KONSERVELERİNDE (Bezelye, D.Salçası, T.Fasulye, Bamya) ÜRETİM VE MUHAFAZALARI SIRASINDA MİNERAL MADDE MİKTARLARINDAKİ DEĞİŞİMLERİN SAPTANMASI ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR. no. 2, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2002, p. 0.