Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

PEYNİRİN OLGUNLAŞMASINDA ENZİMLERDEN KAYNAKLANAN PROTEOLİZ

Yazarlar: Nihat AKIN

Cilt - , Sayı 3 , 2003 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Peynirin olgunlaştırılmasında etkili olan proteoliz, glikoliz ve lipoliz gibi üç önemli olaydankarmaşık olanı proteolizdir. Proteoliz üzerinde etkili olan bir çok faktör bulunmakta olup, bunlardan biri enzimlerdir. Bu çalışmada peynir olgunlaşmasında etkili olan proteolizle ilgili genel bir özet yapılarak, kimozin, pepsin, fungal pro te in a z la r, doğal süt pro te in az la rı gibiz imle rin p ro te in az la ilgili ge ne l ö ze llik le ri aç ık la nm ıştır  Anahtar kelimeler: Proteoliz, kimozin, pepsin, fungal proteinazlar, doğal süt proteinazları.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2003, title={PEYNİRİN OLGUNLAŞMASINDA ENZİMLERDEN KAYNAKLANAN PROTEOLİZ}, volume={0}, number={3}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Nihat AKIN}, year={2003}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Nihat AKIN. (2003). PEYNİRİN OLGUNLAŞMASINDA ENZİMLERDEN KAYNAKLANAN PROTEOLİZ (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Nihat AKIN. PEYNİRİN OLGUNLAŞMASINDA ENZİMLERDEN KAYNAKLANAN PROTEOLİZ. no. 3, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2003, p. 0.