Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

DOYMAMIŞ YAĞ ASİTLERİNİN BESLENME VE SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMİ

Yazarlar: Arzu AKPINAR BAYİZİT

Cilt - , Sayı 3 , 2003 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Yağların, sağlıklı ve üretken bir hayatın sağlanması için önemli fonksiyonları vardır. Zengin bir enerji kaynağı olmaları ile birlikte, A, D, E ve K vitaminlerinin, linoleik ve « - linolenik asit gibi temel esansiyel yağ asitleri ile araşidonik, eikozapentaeoik ve dokozahekzaenoik asit gibi şartlı esansiyel yağ asitlerinin temel kaynağıdırlar. Bu makalede çoklu-doymamış yağ asitlerinin insan sağlığı üzerinde önemi incelenecektir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2003, title={DOYMAMIŞ YAĞ ASİTLERİNİN BESLENME VE SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMİ}, volume={0}, number={3}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Arzu AKPINAR BAYİZİT}, year={2003}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Arzu AKPINAR BAYİZİT. (2003). DOYMAMIŞ YAĞ ASİTLERİNİN BESLENME VE SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMİ (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Arzu AKPINAR BAYİZİT. DOYMAMIŞ YAĞ ASİTLERİNİN BESLENME VE SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMİ. no. 3, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2003, p. 0.