Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

GIDA MUHAFAZA TEKNİĞİ OLARAK IŞINLAMANIN KANATLI ETLERİNDE NEDEN OLDUĞU DEĞİŞİKLİKLER

Yazarlar: Aydın VURAL

Cilt - , Sayı 4 , 2003 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Kanatlı eti ve ürünleri sık sık Salmonella spp., Campylobacter jejuni, Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Bacillus cereus, Staphylococcus aureus ve Clostridium perfringens gibi patojen bakterilerle kontamine olabilmektedir. Gamma ışınları ile gıdaların ışınlanması etkili bir muhafaza metodudur. Işınlama işlemi ile kanatlı eti ve ürünlerindeki potansiyel patojen bakteriler elemine edilmekte ve bozulma yapıcı bakterilerin sayılarında azalma sağlanmaktadır. Hijyenik üretim teknikleri ile kombine edilmiş düşük dozlardaki ışınlama işleminin kanatlı eti ve ürünlerinde başarılı bir şekilde kullanılabilmesi mümkündür.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2003, title={GIDA MUHAFAZA TEKNİĞİ OLARAK IŞINLAMANIN KANATLI ETLERİNDE NEDEN OLDUĞU DEĞİŞİKLİKLER}, volume={0}, number={4}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Aydın VURAL}, year={2003}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Aydın VURAL. (2003). GIDA MUHAFAZA TEKNİĞİ OLARAK IŞINLAMANIN KANATLI ETLERİNDE NEDEN OLDUĞU DEĞİŞİKLİKLER (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Aydın VURAL. GIDA MUHAFAZA TEKNİĞİ OLARAK IŞINLAMANIN KANATLI ETLERİNDE NEDEN OLDUĞU DEĞİŞİKLİKLER. no. 4, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2003, p. 0.