Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

TON KONSERVELERİNDE HİSTAMİN

Yazarlar: Selma GÜVEN, Sinan KOÇ

Cilt - , Sayı 4 , 2003 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Çalışm ada insan bünyesinde gıda zehirlenmelerine yol açan histaminin ton konservelerindeki durumu incelenmiştir. Bu nedenle hamm a d d e o larak kullanılan don du ru lm uş ton balığı (70 örnek) ve konserve edilm iş ton balığı (160 örnek) örneklerindeki histamin miktarları saptanmıştır. Histamin tayini spektrofotometrik yöntemle 475 nm dalga boyunda yapılmıştır. Histamin miktarları dondurulmuş ton balığı örneklerinde 5-I37 mg/kg arasında, ortalam a değer 23 mg/kg; konse rve ton balığı örneklerinde ise 5-48 mg/kg arasında, ortalama değer 28 mg/kg b u lu nm u ş tu r. Bir ad e t d o n d u ru lm u ş ton balığı ö rn e ğ in d e saptan a n 137 mg/kg histamin d eğeri d ış ın da , tüm örnekler 48 mg/kg değerinin altında kalarak, insan sağlığı bakımından risk oluşturan 80 mg/kg değerini aşmamıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2003, title={TON KONSERVELERİNDE HİSTAMİN}, volume={0}, number={4}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Selma GÜVEN,Sinan KOÇ}, year={2003}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Selma GÜVEN,Sinan KOÇ. (2003). TON KONSERVELERİNDE HİSTAMİN (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Selma GÜVEN,Sinan KOÇ. TON KONSERVELERİNDE HİSTAMİN. no. 4, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2003, p. 0.