Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

ÇEŞİTLİ HAYVANSAL GIDA ÜRÜNLERİNDE STAFİLOKOKAL ENTEROTOKSİN VARLIĞININ BELİRLENMESİ

Yazarlar: Uğur GÜNŞEN, Tolga YAROĞLU, Cemal YILMAZ

Cilt - , Sayı 4 , 2003 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Toplam 230 hayvansal gıda ürününde (50 şişe ambalajlı pastörize süt, 4 0 beyaz peynir, 40 taze kaşar peyniri, 35 ferm ente sucuk, 40 sosis, 25 salam) stafilokokal enterotoksin varlığı ve tipi ELISA tekniği kullanılarak araştırıldı. T em m uz ve Ağustos aylarına ait 2 adet pastörize süt ve Eylül ayına ait 1 adet beyaz peynir ve 1 adet kaşar peyniri ö rn e ğ i o lm ak üzere toplam 4 adet üründe stafilokokal enterotoksin tip A saptandı. Sonuç olarak, 50 adet şişe ambalajlı pastörize süt örneğinin 2 (% 4 )’sinin, 40 adet beyaz peynir örneğinin 1 (% 2.5)’inin ve yine 40 adet kaşar pe yn ir örneğinin 1 (% 2 .5 )’inin stafilokokal enterotoksin bakımından Türk Gıda K o deksi’ne uygun olmadığı ve tüke tic i sağlığı bakımından risk oluşturabilecekleri kanısına varıldı.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2003, title={ÇEŞİTLİ HAYVANSAL GIDA ÜRÜNLERİNDE STAFİLOKOKAL ENTEROTOKSİN VARLIĞININ BELİRLENMESİ}, volume={0}, number={4}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Uğur GÜNŞEN,Tolga YAROĞLU,Cemal YILMAZ}, year={2003}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Uğur GÜNŞEN,Tolga YAROĞLU,Cemal YILMAZ. (2003). ÇEŞİTLİ HAYVANSAL GIDA ÜRÜNLERİNDE STAFİLOKOKAL ENTEROTOKSİN VARLIĞININ BELİRLENMESİ (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Uğur GÜNŞEN,Tolga YAROĞLU,Cemal YILMAZ. ÇEŞİTLİ HAYVANSAL GIDA ÜRÜNLERİNDE STAFİLOKOKAL ENTEROTOKSİN VARLIĞININ BELİRLENMESİ. no. 4, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2003, p. 0.