Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

DİOKSİNLER : GIDALARA BULAŞMA KAYNAKLARI VE SAĞLIK AÇISINDAN GETİRDİĞİ RİSKLER

Yazarlar: Hilal ÇOLAK, Harsun HAMPİKYAN

Cilt - , Sayı 5 , 2004 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Dioksinler, klor içeren plastiklerin ve organik kimyasal maddelerin yanması sonucu oluşan yüksek toksisiteye sahip yan ürünlerdir. Bu bileşikler potansiyel kanser yapıcı ajanlar olup, insanlar için kanserojen olarak değerlendirilmektedir. Dioksinler yanma sonucunda oluşur ve küçük zerrecikler halinde ekinler üzerinde birikirler. İnek, sığır, domuz, tavuk gibi çiftlik hayvanlarının bu ekinleri tüketmesiyle dioksinler bu hayvanlar tarafından alınır. Ayrıca, kontamine hayvan yemleri dioksinlerin hayvanlara bulaşmasında önemli diğer bir kaynaktır. İnsanların dioksin ve dioksin benzeri kimyasallara maruz kalması hayvansal yağlar başta olmak üzere kontamine gıdaların tüketimi ile olmaktadır. Bu derlemede, dioksinlerin gıdalara bulaşma kaynakları ve halk sağlığı açısından önemi son literatürler de değerlendirilerek ele alınmıştır. Anahtar Kelimeler: Dioksin, PCDD, PCDF, Gıda, Yem


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2004, title={DİOKSİNLER : GIDALARA BULAŞMA KAYNAKLARI VE SAĞLIK AÇISINDAN GETİRDİĞİ RİSKLER}, volume={0}, number={5}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Hilal ÇOLAK,Hamparsun HAMPİKYAN}, year={2004}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Hilal ÇOLAK,Hamparsun HAMPİKYAN. (2004). DİOKSİNLER : GIDALARA BULAŞMA KAYNAKLARI VE SAĞLIK AÇISINDAN GETİRDİĞİ RİSKLER (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Hilal ÇOLAK,Hamparsun HAMPİKYAN. DİOKSİNLER : GIDALARA BULAŞMA KAYNAKLARI VE SAĞLIK AÇISINDAN GETİRDİĞİ RİSKLER. no. 5, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2004, p. 0.