Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

BAHARATLAR İLE ITIRLI BİTKİLERİN MİKROBİYEL KONTAMİNASYONU VE ÖZELLİKLERİ

Yazarlar: Ali AYDIN

Cilt - , Sayı 5 , 2004 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Günümüzde baharat ve çoğu ıtırlı bitki, gıda maddelerinde çeşni vermek, aroma kazandırmak vb. gibi amaçlarla kullanılmaktadır. Baharatların büyük bölümü, nemli ve sıcak iklimlere sahip hijyen bakımından genellikle yetersiz olan bölgelerde yetiştirilmektedir. Bunun sonucunda, hijyenik önlemlerin çoğu kez yetersiz olmasıyla mikrobiyel bulaşma yüksek oranda ortaya çıkmaktadır. Baharatlar ve ıtırlı bitkiler içerdikleri mikroorganizmalar ile çoğu kez herhangi bir işlem uygulanmadan direkt ilave edildikleri gıdalarda; zehirlenme ve enfeksiyonlara neden olabilmektedir. Bu durum tüketiciler açısından büyük risk oluşturmaktadır. Anahtar Kelimeler: Baharatlar, ıtırlı bitkiler, kontaminasyon


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2004, title={BAHARATLAR İLE ITIRLI BİTKİLERİN MİKROBİYEL KONTAMİNASYONU VE ÖZELLİKLERİ}, volume={0}, number={5}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Ali AYDIN}, year={2004}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Ali AYDIN. (2004). BAHARATLAR İLE ITIRLI BİTKİLERİN MİKROBİYEL KONTAMİNASYONU VE ÖZELLİKLERİ (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Ali AYDIN. BAHARATLAR İLE ITIRLI BİTKİLERİN MİKROBİYEL KONTAMİNASYONU VE ÖZELLİKLERİ. no. 5, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2004, p. 0.