Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

ANTİMİKROBİYAL MADDE KULLANIMI VE PAKETLEME MATERYALİNİN KAŞAR PEYNİRİNİN BAZI ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ

Yazarlar: Mehmet GÜVEN, Pelin TATAR GÖRMEZ

Cilt - , Sayı 5 , 2004 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Bu çalışmada, antimikrobiyal madde kullanımının (delvocid ve potasyum sorbat), vakum ambalajın (PVC) ve olgunlaşma süresinin kaşar peynirinin bazı özellikleri üzerine etkileri araştırılmıştır. Elde edilen sonuçlardan, paketleme materyalinin ve olgunlaşma süresinin kaşar peynirlerinin kurumadde, yağ, protein ve tuz oranları ile uçucu yağ asitleri, küf içerikleri ve azot fraksiyonları üzerinde istatistiksel açıdan önemli düzeyde farklılık oluşturduğu bu farklılığın 45. gününden sonra daha belirgin olduğu saptanmıştır (p<0.05). Genel bir değerlendirme yapıldığında antimikrobiyal maddelerin kaşar peynirleri üzerinde olumsuz bir etki yapmadığı, küf gelişimini engellemek amacıyla potasyum sorbat ve delvocidin kullanılabilir olduğu, bu maddelerin vakum ambalaj ile birlikte kullanılmasının daha uygun olacağı sonucuna varılmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2004, title={ANTİMİKROBİYAL MADDE KULLANIMI VE PAKETLEME MATERYALİNİN KAŞAR PEYNİRİNİN BAZI ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ}, volume={0}, number={5}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Mehmet GÜVEN,Pelin TATAR GÖRMEZ}, year={2004}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Mehmet GÜVEN,Pelin TATAR GÖRMEZ. (2004). ANTİMİKROBİYAL MADDE KULLANIMI VE PAKETLEME MATERYALİNİN KAŞAR PEYNİRİNİN BAZI ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Mehmet GÜVEN,Pelin TATAR GÖRMEZ. ANTİMİKROBİYAL MADDE KULLANIMI VE PAKETLEME MATERYALİNİN KAŞAR PEYNİRİNİN BAZI ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ. no. 5, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2004, p. 0.