Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi
FONKSİYONEL GIDALAR VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
Yazarlar: Aydın VURAL
Cilt - , Sayı 6 , 2004 , Sayfalar -
Konular:-
Anahtar Kelimeler:-
Özet: Besleyici değerlerine ek olarak, hastalıkların tedavisi ve kontrolünde de etkili olan gıda veya gıda bileşenleri fonsiyonel gıdalar olarak tanımlanmaktadır. Fonksiyonel gıdalar günümüz gıda endüstrisininhızlı büyüme gösteren sektörüdür. Kolesterolün düşürülmesi, kanser, kalp ve damar hastalıkları, diyabet ve osteoporoz gibi hastalıkarın önlenmesi veya tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadırlar. Bu makalede farklı hastalıklarda fonksiyonel gıdaların kullanımı hakkında bilgi verilmek istenmektedir. Anhtar kelimeler: Fonksiyonel gıda, sağlık, diyet, etki
ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.
KAYNAK GÖSTER
BibTex
@article{2004, title={FONKSİYONEL GIDALAR VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ}, volume={0}, number={6}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Aydın VURAL}, year={2004}, pages={0} }
APA
Aydın VURAL. (2004). FONKSİYONEL GIDALAR VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
Aydın VURAL. FONKSİYONEL GIDALAR VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ. no. 6, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2004, p. 0.