Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

RUMENDE LİPİT METABOLİZMASI

Yazarlar: Osman KÜÇÜK, Haydar ÖZPINAR

Cilt - , Sayı 6 , 2004 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Büyük bir indirgeme (redüsiyon) ortamı olan rumende rasyonla alınan yağlar da indirgenirler. Yağlardaki inirgeme, mikroorganizmaların enzimleri tarafından önce hidroliz sonrada hidrolize sonucu açığa çıkan doymamış serbest yağ asitlerini hidrojenleştirme şeklindedir ki bu son olaya yağların biyohidrogenasyonu adı verilir. Biyohidrojenasyonun gerçekleşmesi için önce yağlar hidrolize olmak zorundadır. Rumende biyohidrojenasyondan sorumlu bakteriler selülolitik özelliktedir ve düşük rumen pH sında aktiviteleri azalmaktadır. Linoleik asidin biyohidrojenasyonundaki ara ürünlerinden konjuge linoleik asidin (CLA) insan sağlığına önemli etkileri mevcuttur.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2004, title={RUMENDE LİPİT METABOLİZMASI}, volume={0}, number={6}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Osman KÜÇÜK,Haydar ÖZPINAR}, year={2004}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Osman KÜÇÜK,Haydar ÖZPINAR. (2004). RUMENDE LİPİT METABOLİZMASI (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Osman KÜÇÜK,Haydar ÖZPINAR. RUMENDE LİPİT METABOLİZMASI. no. 6, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2004, p. 0.