Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

SU ve SU ÜRÜNLERİNDE VİBRİO VULNİFİCUS ve HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN OLUŞTURDUĞU RİSKLER

Yazarlar: Ali AYDIN, Serkan BÜYÜKÜNAL

Cilt - , Sayı 6 , 2004 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Vibrio vulnificus kontamine deniz sularıyla ve su ürünlerinin tüketimi ile insanlarda oldukçî ciddi ve sıklıkla öldürücü enfeksiyonlara neden olan bir bakteridir. Vibrio vulnificus enfeksiyonları,çij yada yeterli ısıl işlem görmemiş kabuklu deniz ürünlerinin tüketimi ile invazif septisemiye nedeı olarak meydana gelir. Mikroorganizma kontamine deniz suları ve deniz kabuklularının işlenmes sırasında meydana gelen temas ile açık yara enfeksiyonlarının şekillenmesine de neden olabilir Anahtar Kelimeler: Deniz Ürünleri, Vibrio vulnificus, halk sağlığı, gıda kaynaklı hastalıklar,


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2004, title={SU ve SU ÜRÜNLERİNDE VİBRİO VULNİFİCUS ve HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN OLUŞTURDUĞU RİSKLER}, volume={0}, number={6}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Ali AYDIN,Serkan BÜYÜKÜNAL}, year={2004}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Ali AYDIN,Serkan BÜYÜKÜNAL. (2004). SU ve SU ÜRÜNLERİNDE VİBRİO VULNİFİCUS ve HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN OLUŞTURDUĞU RİSKLER (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Ali AYDIN,Serkan BÜYÜKÜNAL. SU ve SU ÜRÜNLERİNDE VİBRİO VULNİFİCUS ve HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN OLUŞTURDUĞU RİSKLER. no. 6, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2004, p. 0.