Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

PROPOLİSİN KİMYASAL BİLEŞİMİ, BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ VE İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNE ETKİSİ

Yazarlar: Lütfiye YILMAZ, Tülay ÖZCAN YILSAY, Arzu AKPINAR BAYİZİT

Cilt - , Sayı 6 , 2004 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Propolis (arı zamkı ya da prepoli) yapışkan, kendine özgü kokusu olan, açık kahverengiden koyu kahverengiye kadar rengi değişebilen bir maddedir. Propolisin temel bileşenleri terapötik, biyolojik ve fonksiyonel yararlar göstermektedir. Bunlar; Antimikrobiyal, antikarsinojen, antioksidan ve iltihaplanmayı önleyici etkileri ile birlikte, yanıkların, kalp-damar ve mide-barsak rahatsızlıklarının tedavisidir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2004, title={PROPOLİSİN KİMYASAL BİLEŞİMİ, BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ VE İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNE ETKİSİ}, volume={0}, number={6}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Lütfiye YILMAZ,Tülay ÖZCAN YILSAY,Arzu AKPINAR BAYİZİT}, year={2004}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Lütfiye YILMAZ,Tülay ÖZCAN YILSAY,Arzu AKPINAR BAYİZİT. (2004). PROPOLİSİN KİMYASAL BİLEŞİMİ, BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ VE İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNE ETKİSİ (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Lütfiye YILMAZ,Tülay ÖZCAN YILSAY,Arzu AKPINAR BAYİZİT. PROPOLİSİN KİMYASAL BİLEŞİMİ, BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ VE İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNE ETKİSİ. no. 6, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2004, p. 0.