Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

SARIMSAK: BİLEŞİMİ, GIDA SANAYİİNDE KULLANIMI VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

Yazarlar: Songül ÇAKMAKÇI, Engin GÜNDOĞDU

Cilt - , Sayı 8 , 2005 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Sarımsak eski çağlardan beri kullanılmakta, antioksidan, antibakteriyel ve antifungal etkileri bilinmekte ve içerdiği sülfür ve fenolik maddelerden dolayı büyük ilgi odağı olmaktadır. Besleyici, iştah açıcı, lezzet verici, koruyucu ve tedavi edici özellikleri nedeniyle, bugün eczacılıkta ve gıda/baharat olarak dünyanın her yerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu derlemede sarımsağın bileşimi, insan sağlığına olan yararları ve gıda sanayinde kullanımları hakkında bilgiler verilmiştir. Anahtar Kelimeler: Sarımsak, Allium sativum, Sağlık, Gıda, Bileşen


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2005, title={SARIMSAK: BİLEŞİMİ, GIDA SANAYİİNDE KULLANIMI VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ}, volume={0}, number={8}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Songül ÇAKMAKÇI,Engin GÜNDOĞDU}, year={2005}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Songül ÇAKMAKÇI,Engin GÜNDOĞDU. (2005). SARIMSAK: BİLEŞİMİ, GIDA SANAYİİNDE KULLANIMI VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Songül ÇAKMAKÇI,Engin GÜNDOĞDU. SARIMSAK: BİLEŞİMİ, GIDA SANAYİİNDE KULLANIMI VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ. no. 8, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2005, p. 0.