Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

OTOLİZ YOLU İLE MAYA EKSTRAKTI ÜRETİMİ

Yazarlar: Hasan TANGÜLER, Hüseyin ERTEN

Cilt - , Sayı 9 , 2006 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Mayalar gıda sanayinde önemli bir yere sahiptirler. Mayalardan alkollü içki, endüstriyel etil alkol,ekmek mayası ve tek hücre proteini ve enzim gibi ürünler yanında maya ekstraktı da üretilir. Maya ekstraktı aroma arttırıcı veya aroma düzenleyici özelliği nedeniyle çeşitli ürünlerde kullanılır ve başlıca otoliz, plazmoliz ve hidroliz yöntemleriyle üretilir. Bu yöntemler arasındaçok kullanılan otoliz işlemidir. Bu derlemede otoliz işlemi ele alınmıştır. Anahtar Kelimeler: Maya ekstraktı, otoliz


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2006, title={OTOLİZ YOLU İLE MAYA EKSTRAKTI ÜRETİMİ}, volume={0}, number={9}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Hasan TANGÜLER,Hüseyin ERTEN}, year={2006}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Hasan TANGÜLER,Hüseyin ERTEN. (2006). OTOLİZ YOLU İLE MAYA EKSTRAKTI ÜRETİMİ (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Hasan TANGÜLER,Hüseyin ERTEN. OTOLİZ YOLU İLE MAYA EKSTRAKTI ÜRETİMİ. no. 9, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2006, p. 0.