Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi
OTOLİZ YOLU İLE MAYA EKSTRAKTI ÜRETİMİ
Yazarlar: Hasan TANGÜLER, Hüseyin ERTEN
Cilt - , Sayı 9 , 2006 , Sayfalar -
Konular:-
Anahtar Kelimeler:-
Özet: Mayalar gıda sanayinde önemli bir yere sahiptirler. Mayalardan alkollü içki, endüstriyel etil alkol,ekmek mayası ve tek hücre proteini ve enzim gibi ürünler yanında maya ekstraktı da üretilir. Maya ekstraktı aroma arttırıcı veya aroma düzenleyici özelliği nedeniyle çeşitli ürünlerde kullanılır ve başlıca otoliz, plazmoliz ve hidroliz yöntemleriyle üretilir. Bu yöntemler arasındaçok kullanılan otoliz işlemidir. Bu derlemede otoliz işlemi ele alınmıştır. Anahtar Kelimeler: Maya ekstraktı, otoliz
ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
KAYNAK GÖSTER
BibTex
@article{2006, title={OTOLİZ YOLU İLE MAYA EKSTRAKTI ÜRETİMİ}, volume={0}, number={9}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Hasan TANGÜLER,Hüseyin ERTEN}, year={2006}, pages={0} }
APA
Hasan TANGÜLER,Hüseyin ERTEN. (2006). OTOLİZ YOLU İLE MAYA EKSTRAKTI ÜRETİMİ (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
Hasan TANGÜLER,Hüseyin ERTEN. OTOLİZ YOLU İLE MAYA EKSTRAKTI ÜRETİMİ. no. 9, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2006, p. 0.