Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

NAR: BİLEŞİMİ ve İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Yazarlar: Canan TAMER

Cilt - , Sayı 9 , 2006 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Nar (Punica granatum, Punicaceae) eski çağlardan beri bilinen, taze olarak tüketilebildiği gibi, meyve suyuna, meyve suyu konsantresine, reçele, şaraba ve liköre işlenebilen, çeşitli gıdalara renk verici ve tatlandırıcı olarak katılan ve içerdiği biyoaktit bileşenler sayesinde yüzyıllardan beri halk arasında uygulanan geleneksel tedavi yöntemlerinde kullanılan bir meyvedir. Bıı derlemede narın bileşimi ve insan sağlığına olan yararları hakkında bilgiler verilmiştir. Anahtar Kelimeler: Nar, politenoller, antosiyaninler, antioksidan aktivite, sağlık.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2006, title={NAR: BİLEŞİMİ ve İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ}, volume={0}, number={9}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Canan TAMER}, year={2006}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Canan TAMER. (2006). NAR: BİLEŞİMİ ve İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Canan TAMER. NAR: BİLEŞİMİ ve İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ. no. 9, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2006, p. 0.