Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

ZEYTİN ÖRNEKLERİNDE ELEKTRO TERMAL ATOMİK ABSORPSİYON SPEKTROMETRESİ(ET-AAS) İLE KURŞUN VE KADMİYUM TAYİNİNDE ÖRNEK HAZIRLAMA METODLARININ KARŞILAŞTIRILMASI

Yazarlar: Yasemin ŞAHAN, Güler ÇELİK, Fikri BAŞOĞLU, Şeref GÜÇER

Cilt - , Sayı 9 , 2006 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: İnsan sağlığındaki riskler nedeniyle son yıllarda gıdalardaki çeşitli kimyasal kontaminantların belirlenmesine yönelik birçok çalışma yapılmıştır. Yüksek toksiteli metallerden kurşun ve kadmiyumyaygın kontaminant la rdandır . Bu metallerin yüksek miktarlarda gıdalarda bulunması , kalp damar, böbrek, sinir sistemi ve kemir rahatsızlıkları gibi birçok hastalıkla ilişkilidir . Ayrıca kanseroje ni k, muta jenik ve te ra te jonik etkilere de neden olabilmektedir. Ülkemiz sofralık zeytin ihtiyacının önemli bölümünü karşılayan Bursa bölgesindeki zeytinlerin kurşun ve kadmiyum miktarlarının saptanması bu açıdan önemlidir. Çalışmamızda değinilen elementlerin grafit fırınlı AAS ile tayininde örnek hazırlama basamaklarının seçiminde yakma metodlarının karşılaştırılması yapılmaktadır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2006, title={ZEYTİN ÖRNEKLERİNDE ELEKTRO TERMAL ATOMİK ABSORPSİYON SPEKTROMETRESİ(ET-AAS) İLE KURŞUN VE KADMİYUM TAYİNİNDE ÖRNEK HAZIRLAMA METODLARININ KARŞILAŞTIRILMASI}, volume={0}, number={9}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Yasemin ŞAHAN,Güler ÇELİK,Fikri BAŞOĞLU,Şeref GÜÇER}, year={2006}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Yasemin ŞAHAN,Güler ÇELİK,Fikri BAŞOĞLU,Şeref GÜÇER. (2006). ZEYTİN ÖRNEKLERİNDE ELEKTRO TERMAL ATOMİK ABSORPSİYON SPEKTROMETRESİ(ET-AAS) İLE KURŞUN VE KADMİYUM TAYİNİNDE ÖRNEK HAZIRLAMA METODLARININ KARŞILAŞTIRILMASI (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Yasemin ŞAHAN,Güler ÇELİK,Fikri BAŞOĞLU,Şeref GÜÇER. ZEYTİN ÖRNEKLERİNDE ELEKTRO TERMAL ATOMİK ABSORPSİYON SPEKTROMETRESİ(ET-AAS) İLE KURŞUN VE KADMİYUM TAYİNİNDE ÖRNEK HAZIRLAMA METODLARININ KARŞILAŞTIRILMASI. no. 9, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2006, p. 0.