Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

DOMAT ÇEŞİDİ YEŞİL ZEYTİNİN İŞLENMESİNDE FARKLI ACILIK GİDERME İŞLEMLERİ VE SALAMURA BİLEŞİMİNİN ETKİSİ

Yazarlar: Elif SAVAŞ, Vildan UYLAŞER

Cilt - , Sayı 9 , 2006 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Bu araştırmada Ege Bölgesi’nde yetiştiriciliği yapılan Domat çeşidi sofralık yeşil zeytinin kimyasal ve fiziksel özellikleri ile farklı bileşimdeki salamuralar içinde işlenmiş ürünlerinin fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri belirlenmiştir. Araştırma sonucunda ham zeytin örneklerinin meyve boyutlarının 15.89-19.45 x 24.15-28.12 mm, et/meyve oraniannın %82.66-83.07. çekirdek/meyve oranlarının %1 6.53-16.93. et/çekirdek oranlarının 5.00-4.89 ve kıiugraırıdaki tane sayısının 210- 136 olduğu saptanmıştır. Örneklerin %3 1 .82-34.78 kurumadde, %0.34-1.25 kül. %5.64-7.38 yağ. % 1.57-1.58 protein, %1 .24-1.36 indirgen madde, 8.02 mg/100g klorofil içerdiği saptanmış, oleuropein değeri ise 1.12-1.14 ABS olarak tespit edilmiştir. İşlenmiş ürünlerin fiziksel özelliklerinin yıllar itibariyle benzerlik gösterdiği, kuıumadde, protein, indirgen madde ve yağ miktarının ise hammaddeye göre belirgin bir azalma gösterdiği belirlenmiştir. Bu azalmanın acılığın alkali ile giderildiği örneklerde daha fazla olduğu saptanmıştır. Anahtar Kelimeler: Yeşil zeytin, Domat, acılık, fermentasyon.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2006, title={DOMAT ÇEŞİDİ YEŞİL ZEYTİNİN İŞLENMESİNDE FARKLI ACILIK GİDERME İŞLEMLERİ VE SALAMURA BİLEŞİMİNİN ETKİSİ}, volume={0}, number={9}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Elif SAVAŞ,Vildan UYLAŞER}, year={2006}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Elif SAVAŞ,Vildan UYLAŞER. (2006). DOMAT ÇEŞİDİ YEŞİL ZEYTİNİN İŞLENMESİNDE FARKLI ACILIK GİDERME İŞLEMLERİ VE SALAMURA BİLEŞİMİNİN ETKİSİ (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Elif SAVAŞ,Vildan UYLAŞER. DOMAT ÇEŞİDİ YEŞİL ZEYTİNİN İŞLENMESİNDE FARKLI ACILIK GİDERME İŞLEMLERİ VE SALAMURA BİLEŞİMİNİN ETKİSİ. no. 9, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2006, p. 0.